Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa pe şoselele din Vrancea


   Numărul persoanelor decedate în accidente de circulație a crescut considerabil în primele 11 luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit unei situații întocmite de polițiștii de la Rutier, în primele 11 luni ale anului în curs au fost înregistrate 175 accidente grave (-2) soldate cu 52 morți (+21), 165 răniți grav (-7), 88 răniți ușor (+29) și 268 de accidente ușoare (+31) soldate cu 323 de răniți ușor. A fost înregistrată o ușoară scădere la numărul de accidente grave și răniți grav, însă și o creștere importantă la numărul persoanelor decedate. Polițiștii rutieri solicită părinților sau adulților care au în supraveghere copii minori să vegheze asupra lor pe timpul vacanței de iarnă și să nu îi lase nesupravegheați în apropierea drumurilor pu-blice, mai ales în situația în care acestea sunt acoperite cu zăpadă.
   În cursul anului 2012, pe raza județului, copii cu vârsta între 0 și 14 ani au fost implicați cu vinovăție în 12 accidente grave (+2), în urma cărora un minor a decedat (0) și alți 11 au fost răniți grav (+2), cei mai mulți în calitate de pietoni care au traversat neregulamentar strada, și trei în calitate de bicicliști. De asemenea, în aceeași perioadă s-au produs 22 accidente ușoare (-6), în care tot atâția copii au fost răniți ușor, ca urmare a nerespectării regulilor de circulație în calitate de pietoni (18) și  bicicliști (3).
   Pentru evitarea implicării în accidente a minorilor pe perioada vacanței de iarnă, polițiștii rutieri vă recomandă:
– întotdeauna supravegheați copiii, atât cu privire la locurile de joacă ale acestora cât și cu privire la comportamentul lor în apropierea drumului public.
– asigurați-vă că cei mici nu se joacă cu sania pe drumurile publice, indiferent de categoria acestor drumuri, copiii putând fi surprinși și accidentați de autovehicule.
– asigurați-vă că minorii și-au însușit și pun în aplicare regulile de circulație pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni, modul corect și locurile prin care pot traversa drumurile pu-blice, modul cum să se deplaseze pe partea carosabilă în situația în care trotuarele nu există sau acestea sunt impracticabile.
– asigurați-vă că îmbrăcămintea și încălțămintea copiilor este una în culori deschise și pe cât posibil cu elemente reflectorizante, astfel încât aceștia să fie vizibili în trafic, atât pe timp de noapte cât și în condiții de vreme nefavorabilă: ceață, ninsoare sau ploaie.
– învățați copiii cum să circule cu mijloacele de transport în comun și ce reguli trebuie să respecte la urcarea și coborârea din aceste mijloace.
– cel mai important lucru: oferiți-le exemplul personal. Respectați întotdeauna regulile de circulație când sunteți împreună cu cei mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?