Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Executorul Coman judecat pentru că a condus băut


Executorul judecătoresc Gelu Coman a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați după ce în urma unui eveniment rutier s-a descoperit că ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanței competente în soluționarea cauzei. Potrivit anchetatorilor, în data 22 aprilie, executorul Coman, aflat la volanul unui BMW X5 a intrat cu autotu-rismul în două mașini parcate în fața sediului fostei bănci Bancorex și a accidentat o femeie care se întorcea cu sacoșele pline de la piață. Mașina executorului ar fi distrus și un panou publicitar. Gelu Coman se îndrepta de la sensul giratoriu spre Teatru și ar fi vrut să-și parcheze mașina în fața fostei bănci. Se pare că a călcat prea mult accelerația din moment ce a intrat cu mașina în alte două autoturisme parcate regulamentar. În timpul tamponării dintre autovehicule a fost accidentată o femeie care trecea prin zonă.
Polițiștii veniți la fața locului l-au testat pe șofer în vederea stabilirii alcoole-miei și în urma stabilirii probelor biologice s-a constatat că avea o alcoolemie de 1,50 grame alcool pur în sânge. S-a întocmit dosar penal în cauză pentru comiterea infracțiunilor de conducere cu alcoolemie peste limita legală, dar și vătămare corporală din culpă.
Pentru că victima sa a avut nevoie de mai puțin de zece zile de îngrijiri medicale, Coman nu va mai răspunde în fața judecătorilor pentru ultima dintre infracțiuni. Va da explicații în fața  magistraților pentru  infracțiunea privind alcoolemia. „Coman Gelu a fost trimis în judecată pentru infracțiunea prevăzută de articolul articolul 87  din OUG 195/2002, dosarul fiind înaintat la Curtea de Apel Galați. Faptul că a fost trimis în judecată nu afectează în niciun fel prezumția de nevinovăție, care operează în conti-nuare”, ne-a spus procurorul Marcel Codiță, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.
Gelu Coman ar fi recunoscut comiterea faptei așa cum a fost reținută prin rechizitoriu și a revenit doar asupra primelor declarații privind intervalul de când a băut și până a urcat la volan, cât și asupra cantității de băutură consumată.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?