Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Sediul Parchetului din Panciu, aproape gata


Lucrările la sediul unității de Parchet din Panciu se apropie de final. În aproximativ trei săptămâni, clădirea va fi redată procurorilor, pentru ca aceștia să-și poată desfășura activitatea în condiții mai bune decât înainte. Investiția se ridică la circa zece miliarde de lei vechi. „Sperăm ca până la data de 5 noiembrie să putem inaugura clădirea. Interiorul are birouri spațioase și arată foarte bine. Problema pe care o avem este de mobilier, dar sperăm să îl putem repara pe cel vechi”, ne-a spus Ion Lefter, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
Åži la Focșani procurorii vor lucra într-un sediu nou, dar probabil că aici va mai dura până ce lucrarea va fi gata. „Lucrăm pe proiect. Având în vedere că nu se mai suplimentează fondurile, trebuie să fie totul foarte bine pregătit”, a mai adăugat prim-procurorul Lefter.
Viitoarea clădire a procuraturii va avea trei etaje, în care vor funcționa Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani și Biroul Teritorial al DIICOT. Clădirea va fi ultra modernă.
Actuala clădire în care funcționează parchetele a fost un conac boieresc. Ulterior, clădirea a fost naționalizată și folosită de Liceul Agricol ca internat de fete. Acum, clădirea nu mai corespunde cerințelor unui Parchet la nivel european, neavând, spre exemplu, cameră de arest. De asemenea, numărul birourilor ar fi insuficient, dacă nu ar fi așa de multe posturi vacante. Mai mult decât atât, arhiva are circa 30 de metri pătrați, în care sunt înghesuite mii de documente. Lipsesc cu desăvârșire camera de corpuri delicte și cea în care ar fi trebuit să fie ținute documentele secrete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?