Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Exerciţiu de alarmare publică la Vidra


Un exercițiu de alarmare publică, ce a urmărit activitatea comitetului local pentru situații de urgență, a serviciilor voluntare pentru situații de urgență și alarmarea populației pentru limitarea și înlăturarea urmărilor în cazul producerii unui cutremur de pământ în zona Vrâncioaia, s-a desfășurat, ieri, la Vidra.
Conform scenariului exercițiului, în urma cutremurului s-a produs un incendiu la magazia de lemne a Åžcolii cu clasele I-VIII Irești, comuna Vidra, școala a fost avariată, mai mulți elevi au rămas blocați sub dărâmături, 10 locuințe au fost dărâmate și s-au avariat rețele de alimentare cu energie electrică și telefonică.
În momentul desfășurării exercițiului, în incinta școlii se aflau 130 copii și 5 cadre didactice. Elevii au fost evacuați pe platoul din fața școlii, profesorii făcând și prezența. Pe timpul derulării exercițiului s-a constatat că s-au respectat locurile de adunare stabilite pentru asemenea situații, baremul de timp a fost de asemenea respectat, iar cadrele didactice cunosc obligațiile ce le revin pe linia situațiilor de urgență.
Exercițiul desfășurat și-a atins scopurile propuse. În urma evaluării s-a constatat că autoritățile locale sunt în măsură să ia cele mai bune decizii și să intervină conform Planului de intervenție în caz de situații de urgență generate de cutremur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?