Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

PSD va ataca la CCR legea privind amânarea până în 2016 a plăţii drepturilor salariale pentru bugetari


PSD va ataca la Curtea Constituțională legea referitoare la amânarea până în 2016 a plății drepturilor bănești câștigate de bugetari în instanță, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, Lia Olguța Vasilescu.
‘Plata eșalonată este firească, dar ar fi trebuit să existe un dialog între mediul social și putere, pentru că astfel de decizii nu se pot lua în forță, prin dictat’, a afirmat Olguța Vasilescu, în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit senatorului PSD, în execuția bugetară se poate observa că economiile totale făcute cu cheltuielile de personal prin toate tăierile sunt de aproximativ 2% din PIB, adică 8 miliarde lei, iar despăgubirile câștigate de bugetari în instanță sunt tot de 8 miliarde lei.
‘De fapt, marile tăieri reprezintă un deficit amânat inițial pentru anul 2012 sau 2013 și, iată, că mai nou până în 2016’, a mai spus Olguța Vasilescu.
De asemenea, senatorul PSD a anunțat că social-democrații vor sesiza CCR și în legătură cu hotărârea Parlamentului referitoare la alegerea consilierilor pentru Curtea de Conturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?