Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Grădina mea în octombrie


Cine dorește că anul viitor să vadă în grădină plante noi, frumoase și fructe sau legume proaspete și coapte trebuie să se gândească încă de acum la acest lucru și să înceapă treaba. Toamna este cea mai bună perioadă de a mai planta câte ceva, iar în plus poate mai avem norocul de a ne simți cu adevărat bine în bătaia ultimelor raze călduțe de soare.
 
Plivitul buruienii
A venit timpul să plivim buruiana, să afânăm pământul, cu precădere pe cel din straturile unde cresc arbuștii. Este perioada în care buruiana nedorită își pierde sămânța, astfel încât dacă o vom combate în mod corect și la timp, primăvara vom avea mult mai puțină treabă.
 
Îngrășământul
Nu trebuie să uităm că la sfârșitul lunii octombrie să împrăștiem îngrășământul. Înainte de acest lucru trebuie să greblăm și să strângem frunzele căzute între timp pe pământ.
 
Îngrijirea pământului
După ce avem grijă ca pământul să fie îngrijit, putem amenaja pe suprafața acestuia straturi și locuri pentru diferitele plante ce vor răsări frumos la anul. Calcarul reglează valoarea ph-ului din pământ și împiedică formarea mușchiului. Praful de cărbune, funinginea și cenușa îmbogățesc pământul cu azot. Cu cât este mai mare cantitatea de azot, cu atât mai puțin este nevoie de îngrășământ la primăvară.
 
Îngrijirea copacilor
Acum este perioada în care se culege recolta. Trebuie să fim însă foarte atenți cu fructele care au fost „atacate” de frig sau de brumă, deoarece dacă acestea nu sunt îndepărtate din coșurile cu fructele anatoase există riscul să le îmbolnăvească și pe celelalte. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?