Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Muzică clasică pentru toate gusturile


Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani deschide joi, 13 octombrie, Stagiunea de concerte 2011 – 2012. La deschiderea noului sezon de concerte, ce se anunță încă de pe acum a fi cu adevărat de excepție, va fi  prezent cvartetul de clarinete „Konick”. Ansamblul este format din profesioniști ai Orchestrei Naționale Radio și ai Operei Naționale București. Cei patru muzicieni sunt Vasile Mocioc, Andrei Theodoru, Cristian Petrișor și Mihai Dina.
Artiștii își propun să pună în valoare capodoperele muzicii românești și universale, dezvăluind posibi-litățile extraordinare timbrale și expresive ale cvartetului de clarinete. Programul recitalului cuprinde lucrări dintre cele mai spectaculoase și de mare profunzime. Vor fi interpretate lucrări ale compozitorilor Georges Bizet, Piotr Ilici Ceaikovski, Johannes Brahms, Antonin Dvorak, Luigi Bocherini, Ion Vasilescu, Ion Fernic, Paul Desmond, dar și multi alții. Așadar toți cei care vor să asiste la un adevărat regal muzical sunt invitați la sesiunea de concerte programate pentru această toamnă la Ateneul Popular.
Un bilet pentru elevi și studenți costă numai 5 lei, iar pentru celelalte categorii de spectatori biletul costă 15 lei. „Doresc ca publicul focșănean să răspundă activităților noastre. Sperăm să oferim o seară agreabilă pentru publicul meloman, pe care îl așteptăm să umple sala mare a Ateneului Popular”, a precizat Valentin Gheorghiță, directorul Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?