Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Veteranii de război primesc biletele de călătorie gratuite


   Veteranii de război și văduvele veteranilor de război au început să primească biletele de călătorie gratuite. Acestea au fost ridicate de la București pe data de 12 aprilie, după care au fost ștampilate și semnate, iar începând cu data de 15 aprilie au început să le fie distribuite veteranilor și văduvelor veteranilor de război.
   Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război- Filiala Vrancea,   locotenent colonel (r) Gheorghe Mocanu, ne-a precizat că marți a fost la Bălești și Ciorăști pentru a distribui biletele de călătorie gratuite veteranilor și văduvelor din cele două comune. El a precizat că se va deplasa și în alte localități pentru a le da veteranilor biletele. Mocanu a explicat că o parte dintre veteranii de război și văduvele acestora, care locuiesc în Focșani, au mers la sediul Asociației pentru a-și ridica biletele. Acțiunea de distribuire este de durată, mai ales că reprezentanții Asociației Naționale a Veteranilor de Război- Filiala Vrancea au de mers în toate zonele județului.
   Atunci când își primesc biletele, veteranii de război și văduvele veteranilor de război trebuie să achite și cotizația, care nu este aceeași pentru toată lumea. Cotizația anuală este de: 50 lei pentru veteranii decorați pe front, 25 lei pentru veteranii decorați cu „Crucea comemorativă” și văduvele de veterani de război decorați pe front, 15 lei pentru văduvele veteranilor decorați cu „Crucea Comemorativă” și 10 lei pentru văduvele veteranilor de război nedecorați. În cazul văduvelor ai căror soți au pierit pe front, cotizația este tot de 25 lei.
   În Vrancea sunt 4.900 veterani de război și văduve de veterani de război, acestora urmând să le fie distribuite 8.000 de bilete de călătorie gratuite pentru CFR clasa I, 28.000 pentru clasa a II-a și 56.500 pentru transport auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?