Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Vrancea, neinteresantă pentru medicii rezidenţi


Pentru concursul de rezidențiat din această toamnă, la nivelul județului Vrancea spitalele scot la concurs 15 posturi de medici rezidenți și trei de farmaciști. Totuși, până în prezent, la sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, doar doi absolvenți de medicină și-au depus dosarele pentru exa-menul de Rezidențiat. Potrivit reprezentanților instituției, cei doi absolvenți au optat pentru două posturi de medici la Spitalul din Adjud. Cele mai multe posturi de rezidenți le are Spitalul Județean de Urgență din Focșani, care are nevoie de șapte doctori. De asemenea, DSP are nevoie de doi medici, Serviciul de Ambulanță Județean de un medic, Spitalul Municipal din Adjud de patru medici, Spitalul din Panciu de un medic și un farmacist, iar spitalele din Vidra și Dumbrăveni de câte un farmacist. Candidații trebuie să se înscrie până la data de 7 octombrie la sediul DSP Vrancea, iar examenul va avea loc în data de 20 noiembrie, la Iași.
La nivel național, în acest an, absolvenții universităților de medicină și farmacie vor putea concura pe un număr de 3.810 locuri și posturi, dintre care 2.998 locuri și 812 posturi. Dintre cele 2.998 locuri în rezidențiat scoase la concurs, un număr de 2.600 sunt pentru medicină, 290 locuri pentru medicină dentară și 108 pentru farmacie. O noutate la Rezidențiatul din acest an este aceea că se va desfășura descentralizat, pe data de 20 noiembrie 2011, în centrele universitare din București, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Tg. Mureș și Timișoara.
Concursul se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Taxa de înscriere pentru concursul de rezidențiat din acest an nu s-a schimbat. Suma este de 300 de lei și este valabilă pentru toate cele șase centre universitare în care se va susține examenul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?