Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Arderile necontrolate în atenţia pompierilor


Pompierii din cadrul ISU Vrancea au fost solicitați să intervină pentru a stinge flăcările pe care nu le-au mai putut stăpâni persoanele care au încercat să ardă resturile de pe miriști. Numai în cursul zilei de joi, pompierii au fost solicitați pentru a stinge trei astfel de incendii.
Joi, în jurul orei 17.50, pompierii din Adjud au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și trei subofițeri la stingerea unui arderi necontrolate de vegetație uscată în municipiul Adjud, cartier Burcioaia. Au ars circa două hectare vegetație uscată.
În jurul orei 20.00, pompierii din Focșani au intervenit pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetație uscată pe teritoriul comunei Slobozia-Ciorăști, pe o suprafață de aproximativ un hectar. După executarea intervenției, s-a constatat că suprafața incendiată a fost în total de aproximativ 60 de hectare vegetație uscată.
Cam la aceeași oră, pompierii din Panciu au intervenit pentru a stinge o  ardere necontrolată la groapa de gunoi a orașului Mărășești. Au ars 80 tone gunoi menajer, pe o suprafață de aproximativ 400 metri pătrați. „Deoarece în ultima perioadă s-a înregistrat un număr ridicat de arderi necontrolate, reamintim cetățenilor că arderea miriștii, vegetației uscate și a resturilor vegetale se execută numai după obținerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență sau persoana desemnată în acest sens. Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei”, atenționează pompierii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?