Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

FĂRĂ TRAGERI LOTO duminică şi joi. Ce au anunţat oficialii Loteriei


Primele trageri loto din acest an vor avea loc duminică, 11 ianuarie, un anunț în acest sens fiind făcut de Loteria Română încă de la sfârșitul lui 2014, în 30 decembrie. „Nu se poate spune că au fost anulate tragerile de duminică, 4 ianuarie, întrucât am anunțat încă de la sfârșitul lui 2014 că următoarele trageri vor avea loc în 11 ianuarie”, au precizat oficiali ai companiei Loteria Română.
Compania ține să sublinieze, într-un comunicat, că nu a anulat tragerile de duminică, 4 ianuarie, și nici pe cele de joi, 8 ianuarie. „CN Loteria Română SA își poate stabili propria politică de marketing și vânzări”, se mai precizează în comunicatul dat publicității după ce în presă au apărut informații conform cărora tragerile de duminică și joi ar fi fost anulate. În urma ultimelor trageri din 2014, care au avut loc în 30 decembrie, categoria I a jocului Loto 6/49 are un report de peste 3,7 milioane de lei (aproximativ 833.000 de euro), iar cea de la Joker, de peste 3 milioane de lei (aproximativ 675.000 de euro).
Pe de altă parte, ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a anunțat, în 29 decembrie, că Loteria Română nu va mai prelungi contractul cu firma Intralot (Grecia), care expiră la finele acestui an, dar va negocia contracte cu o parte din subcontractorii Intralot și va asigura funcționarea sistemului prin specialiști proprii. „Contractul cu firma Intralot, privind administrarea și gestionarea tuturor jocurilor loteristice, nu se va prelungi. Actualul act adițional, prin care s-a prelungit acest contract, este în vigoare până în data de 31 decembrie (2014-n.r.). În urma discuțiilor avute, am decis de comun acord cu conducerea Compania Națională Loteria Română SA, ca aceasta să efectueze demersurile necesare pentru încheierea de contracte cu o parte din subcontractorii Intralot, în vederea asigurării funcționării sistemului Loto, în continuare, fără nicio modificare”, s-a arătat într-o declarație de presă transmisă de Darius Vâlcov.
Loteria Română și Intralot au început să colaboreze în 2003, printr-un contract pe zece ani care viza jocuri loteristice și servicii suport și care a expirat în decembrie 2013. După expirarea contractului, acesta a fost prelungit prin acte adiționale. Anul trecut, Consiliul Concurenței a amendat cu 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro) Compania Națională Loteria Română, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom Holdings, pentru înțelegeri anticoncurențiale.
Conform contractului care a expirat în 2013, Intralot primea 7,5% din încasările totale de la loto, pentru asistența tehnică oferită în exploatarea aparaturii electronice. Tot anul trecut, în august, Loteria Română a solicitat oferte tehnice și financiare pentru implementarea unui sistem de jocuri loteristice și servicii suport. Solicitarea se referea atât la ofertarea unui preț global pentru achiziția serviciului la cheie, cât și ofertarea unui procent din profitul brut (GGR) obținut în urma asocierii Loteriei cu contractorul, ambele pe o perioadă de 10 ani.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?