Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Serviciul de masă ajunge la Coteşti


Rețeta „Vinete cu carne”, trimisă de Otilia Isabela Goldoiu, din comuna Cotești, a fost desemnată câștigătoarea celei de-a doua ediții a concursului „Rețete delicioase”, organizat de cel mai citit cotidian din Vrancea, „Monitorul de Vrancea”. Ea a primit voturile a doi dintre cei trei bucătari membri ai juriului. Otilia Isabela Goldoiu este așteptată la sediul redacției în zilele următoare pentru a intra în posesia premiului, un serviciu de masă din porțelan, compus din 20 de piese, oferit de Spartacus.
Rețeta care i-a adus premiul Otiliei a fost apreciată de bucătarii Liliana Zlotea, de la restaurantul „AmaDeus”, și Mihai Tudorache, de la restautantul „Casa Veche”. „Îmi place că a luat o rețetă și a adaptat-o. Mi-a plăcut că a venit cu îmbunătățiri. A ales să le bage la cuptor, pentru că vinetele făcute în tigaie absorb mult ulei”, ne-a spus Liliana Zlotea. Åži  bucătarul Tudorache și-a dat votul pentru rețeta trimisă de Otilia. „Mi s-a părut cea mai interesantă și cred că este și gustoasă. A venit cu ceva nou, chiar dacă spune că este o rețetă iraniană”, a precizat bucătarul Mihai.

Concursul „Rețete delicioase” continuă. Gospodinele, dar și bărbații care se pricep la gătit, ne pot trimite în continuare rețete fie prin poștă, fie venind personal la sediul redacției noastre, din strada Bucegi numărul 21, Focșani. La rețetă trebuie atașat și talonul, pe care îl puteți decupa din ziar. Acesta trebuie completat cu datele personale.

Următorul premiu pus la bătaie de „Monitorul de Vrancea” este absolut necesar în orice bucătărie. Este vorba despre un cuptor cu microunde, oferit de Cofetăria Monique din Focșani. Câștigătorul celei de-a treia ediții va fi desemnat pe 30 septembrie, numele său urmând a fi publicat în ediția din 1 octombrie.

Rețeta care a câștigat ediația a doua a concursului „Rețete delicioase”
 
Pentru a prepara acestă rețetă este nevoie de 3 vinete potrivite, 300-400 grame de carne (pui, vită, porc, după preferință), cinci roșii mari sau o cutie de roșii în bulion, orez prefiert, sare, piper, cimbru și ulei. Modul de preparare este constituit din mai multe etape. Prima se referă la carne, care trebuie tăiată cubulețe și călită în ulei. Odată rumenită, se adaugă roșiile date pe răzătoare, sare, piper și cimbru. Se mai lasă pe foc încă o jumătate de oră. Cât timp fierbe carnea în sos, se curăță vinetele și se taie felii. Deși ar trebui rumenite într-o tigaie cu ulei încins, recomand să le băgăm la cuptor, pentru ca acestea să nu absoară mult ulei. Cele două compoziții se vor așeza într-o cratiță astfel: un strat de vinete, altul de sos, ultimul fiind sosul. O altă jumătate de oră se va ține cratița pe foc, dar nu plecați de lângă ea, ca să nu se ardă compoziția. Se servește caldă, cu o garnitură din orez fiert, amestecat cu câteva liunguri de ulei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?