Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Un taximetrist s-a aruncat cu maşina în râpă


Un taximetrist a încercat să-și ia viața, la începtul săptămânii trecute, din cauza datoriilor pe care le-a acumulat la chirie și prieteni. Laurențiu Babalîc, din Focșani, a dat de pomană ceasul de mână și telefonul mobil, după care a încercat să-și ia viața, după ce și-a condus mașina într-o râpă din comuna Vintileasca. După incident, bărbatul a ajuns la spital, unde a fost pus în gips de la brâu până în zona umerilor.

Laurențiu Babalîc este trecut de 50 de ani, fiind cunoscut printre prieteni și colegi ca având un simț al umorului bine dezvoltat. Lucrează de mai bine de cinci ani la același patron, însă, după program, obișnuia să mai zăbovească pe la bar, la un pahar sau două de alcool. Pe 5 septembrie, omul s-a hotărât să încheie socotelile cu viața. A lăsat cheia de la garso-niera închiriată în cutia poștală, după care a apucat pe „drumul morții”. Astfel, s-a urcat în mașina de taxi și a mers în comuna Vintileasca, în satul Bahnele. În apropierea izlazului, a așternut o pătură pe jos, după care a consumat câteva pahare, după care a dat de pomană unui cioban telefonul mobil și ceasul. Apoi, a pornit mașina și s-a îndreptat cu ea spre o râpă, cu gândul să se sinucidă. Nu a murit, dar a ajuns la spital, iar acum este în gips de la brâu în sus. Pe Laurențiu Babalîc l-am găsit întins în pat, uitându-se la televizor. „Nu vreau să comentez. Vă caut eu”, a spus acesta.
Problemele bărbatului sunt mai vechi, iar prietenii susțin că el amenința de mai demult timp că va face un gest necugetat. Nimeni nu l-a crezut în stare. Acum, colegii de traseu au pus mână de la mână, au strâns bani să-i plătească chiria garsonierei situate în strada Arhitect Mincu. De asemenea, i-au spălat câteva haine și o lenjerie și i-au cumpărat de mâncare.
Patronul taximetristului susține că acesta a încercat să se sinucidă când nu era de serviciu și că nu are nicio legătură cu gestul necugetat al acestuia. „Era tura sa liberă. A vrut să se sinucidă. El avea probleme cu băutura. Aștep să își revină și o să iau o decizie în privința lui”, ne-a declarat patronul lui Laurențiu.
Colegii spun că taximetristul mai are un frate, care ar fi plecat peste hotare, în Italia, iar soția l-a părăsit, astfel că locuiește singur, într-o garsonieră închiriată. Se pare că taximetristul nu a fost chiar sărac dintotdeauna. „A avut o garsonieră pe care a vândut-o și pe care a luat bani frumoși. I-a pierdut pe la bar, la băutură și jocuri. Din câte am auzit, a avut împreună cu fratele lui și un teren pe șoseaua de centură, pe care l-a vândut”, ne-a mai spus patronul său. Acesta se teme că Laurențiu va mai avea și alte tentative de suicid, iar faptul că taximetria presupune transportul de persoane, poate fi o amenințare pentru călători. Chiar dacă bărbatul mai avea datorii și la patron, pe câteva zile de muncă pentru care nu plătise chiria mașinii, acesta nu era un motiv să recurgă la gesturi extreme. Singurul lucru de care este nemulțumit patronul și pentru care se gândește să renunțe la angajat, este faptul că Laurențiu „se laudă printre cunoscuți cu gestul său”.

Cu mașina în prăpastie

Åžeful ciobanilor din zonă spune că gestul bărbatului putea fi mortal și că în locul unde a alunecat mașina este o prăpastie în toată regula. „Nici nu știu cum a scăpat cu viață de acolo, că e o râpă mare. El a mers cu mașina drept, dar dacă trăgea puțin dreapta de volan nu mai avea scăpare. Telefonul i l-a dat unui cioban, care la rândul lui i l-a dat unui copil. Până la urmă a venit poliția și i l-a luat”, ne-a declarat șeful ciobanilor din Vintileasca.
Polițiștii au fost sesizați de faptul că o mașină de taxi a ajuns în râpă. Potrivit acestora, Laurențiu Babalîc s-a urcat la volan, a băgat mașina în viteza a doua și a lăsat-o să meargă la vale, avariind-o. După ce a fost scoasă mașina, Laurențiu Babalîc a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Aici s-a constatat că a suferit un traumatism de coloană lombară și o contuzie toracică. A rămas internat doar pe timpul zilei, pentru a primi îngriji-rile medicale necesare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?