Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Primăriile caută 400 de recenzori


Primăriile vrâncene mai au nevoie de 400 de recenzori pentru recensământul populației și locuințelor din octombrie. Până la data de 5 septembrie au fost recrutate 1.807 persoane, necesarul estimat de personal fiind de 2200 persoane, la care se adaugă personalul de rezervă, încă 200 de persoane.  Situația a fost prezentată în videoconferința de ieri cu Ministerul Administrației și Internelor, având ca temă clarificarea unor  aspecte tehnice privind stadiul organizării și recensământului în perioada 22-31 octombrie 2011. Recrutarea perso-nalului de recensământ compus din recenzori, recenzori șefi, șefi de circumscripție ( în mediul urban) și șef de circumscripție cu rol coordonator pentru mediul rural se desfășoară până la 15 septembrie.
Recenzorii vor fi plătiți cu 50 lei/zi, timp de 12 zile cât durează recensământul, adică 20 – 31 octombrie 2011. Astfel, vrâncenii care vor să câștige 600 de lei în jumătate de lună se pot înscrie la primării ca recenzori pentru recensământ. După înscrierea la primării, va avea loc validarea personalului, ținând cont de criteriile stabilite de lege.
Potrivit unei hotărâri a Comisiei Centrale pentru Recensământul populației și al Locuințelor, la recrutarea personalului de recensământ, primarii și autoritățile locale să consulte reprezentanții minorităților din localitățile respective. De asemenea, comisia „recomandă autorităților locale ca la recrutarea și selectarea personalului de recensământ (recenzori, recenzori șefi și responsabili de circumscripții) să se țină cont atât de condițiile tehnice minimale care trebuie să le îndeplinească persoanele respective cât și de necesitatea ca aceste persoane să fie recunoscut ca personalități pe plan local”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?