Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Tabără pentru promovarea naturii şi a patrimoniului cultural


Elevi de la mai multe unități de învățământ din Focșani, membri ai grupului de inițiativă „Nu ești singur”, au participat în perioada 26 – 29 august la acțiunea „Academia Brâncoveanu”. Evenimentul s-a desfășurat în localitatea Sâmbăta de Sus, în cadrul Proiectului național „Tineretul implicat în activități de protecție a mediului” și a fost organizat de Asociația Română pentru Cultură, Educație și Sport. Vreme de patru zile, adolescenții de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, alături de ai lor colegi de la Colegiul Națio-nal „Unirea”, Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” și Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, au promovat și evidențiat importanța unui climat sănătos și civilizat în societate. De asemenea, au promovat valorile morale, culturale și spirituale, promovând totodată și patrimoniul cultural, istoric și turistic.
În cele patru zile petrecute împreună, tinerii au învățat cât de importantă este păstrarea unui mediu curat și atragerea tinerilor în acti-vitățile sportive și de recreere, tot mai neglijate în ultima perioadă. De asemenea, elevii au parcurs un circuit turistic interesant. Au mers în excursie la Sibiu, unde au vizitat Muzeul Național Brukental, Catedrala Ortodoxă, Muzeul cu Locomotive cu Abur, Centrul Istoric, Parcul Natural „Dumbrava” sau Gradina zoologică, dar și multe alte obiective.
În cea de a treia zi, elevii participanți în cadrul acestui proiect național au desfășurat o activitate de ecologizare a râului Sâmbăta, urmând ca mai apoi să participe la concursul pe teme de mediu, unde grupul de inițiativă „Nu ești singur” s-a clasat pe locul I.
Membrii grupului de inițiativă „Nu ești singur” au fost însoțiți și coordonați pe toată durata șederii lor la „Academia Brâncoveanu” de profesorii Mihaela Enache și Mihail Fâsan. „Consider că obiectivele proiectului au fost atinse, tinerii participanți, au fost sensibilizați și odată întorși în comunitățile lor, se vor implica civic în promovarea valorilor morale, culturale și spirituale precum și în activități de educație ecologică, se vor implica mai mult în viața socială a membrilor comunității”, a subliniat profesorul inginer Mihail Fâsan, consilier pe programe educative al Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?