Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Echipele Școlii Ștefan cel Mare și Colegiului Mincu, câștigătoarele fazei județene a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”


Vineri, 27.04.2018 începând cu ora 10.00, la Liceul cu Program Sportiv Focșani s-a organizat și desfășurat faza locală a concursului cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, concurs cu caracter tehnico-aplicativ și sportiv. Concursul a fost organizat de Inspectoratul Åžcolar al județului Vrancea, ca reprezentant al Ministerului Educației Naționale, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea, ca reprezentant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Focșani.
În cadrul competiției, care s-a desfășurat în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv, au participat două echipe pentru grupa de vârstă 10-15 ani, respectiv: Åžcoala Gimnazială nr.3 Focșani, Åžcoala Gimnazială „Åžtefan cel Mare” Focșani și patru echipe pentru grupa de vârstă 15-18 ani, respectiv: Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani, Liceul cu Program Sportiv Focșani, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani și Colegiul Tehnic „Ioan Mincu” Focșani.
Concursul a avut o probă practică și o probă teoretică. Proba teoretică a constat în întrebări referitoare la riscurile potențial generatoare de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte și modul de acțiune în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență. Proba practică a constat în transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă pe distanța de 50 m. Fiecare echipă participantă a fost formată din 4 elevi (3 concurenți + 1 rezervă) și conducătorul echipei (cadrul didactic coordonator).
Primele două locuri la nivel gimnazial au fost ocupate de Åžcoala „Åžtefan cel Mare” Focșani – locul 1 și de Åžcoala Gimnazială nr.3 Focșani – locul II, iar la nivel liceal ordinea clasamentului a fost următoarea: Colegiul Ioan Mincu Focșani – locul I, Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focșani – locul II și Liceul cu Program Sportiv Focșani – locul III.
Totodată, în cadrul evenimentului, elevii au putut asista la exerciții demonstrative de efectuare a manevrelor de resuscitare executate de elevii Åžcolii Sanitare Postliceale Hippocrate Focșani și li s-a prezentat oferta educațională a instituțiilor de învățământ care formează pompieri de profesie, precum și programul de voluntariat „Voluntar din pasiune” .
Felicităm echipele participante și dorim succes echipelor clasate pe podium în etapa județeană.

Compartimentul Informare și Relații Publice al ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?