Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642
Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642

VIDEO și GALERIE FOTO: Elevi chiulangii, prinşi consumând băuturi alcoolice


   Zeci de elevi își omoară timpul prin barurile, cafenelele sau pizzerile amplasate lângă liceele din Focșani, deși ar trebui să fie la ore. Pentru a preveni absenteismul școlar, polițiștii de proximitate au organizat o serie de acțiuni. Astfel, miercuri și joi, mai mulți polițiști, cadre didactice și inspectori școlari au verificat localurile situate în apropierea unităților de învățământ, pentru identificarea elevilor care absentează de la orele de curs, a celor care creează probleme, dar și a persoanelor care nu-și justifică prezența în apropierea unităților școlare. Totodată, polițiștii au verificat și dacă elevii consumă alcool, atunci când stau prin baruri.
   Rezultatele parțiale arată că elevii nu prea sunt interesați de cursuri, iar trei dintre ei au fost găsiți de polițiști chiar în timp ce beau alcool, cel mai probabil pentru a-și face curaj să dea ochii cu profesorii. Elevii găsiți în neregulă au fost amendați, iar apoi trimiși de polițiști la ore. Cei trei elevi, care au primit câte o amendă de 100 lei, sunt în clasa a XII-a. Subcomisarul Zorel Burlan, ofițer coordonator Poliția de Proximitate, ne-a precizat că numai în Focșani au fost identificați aproape 80 de elevi care absentau de la cursuri. Rezultatele finale, din întreg județul, vor fi comunicate astăzi. Oamenii legii spun că astfel de activități vor continua.
   Atunci când sunt prinși pe picior greșit, elevii încearcă să se justifice. Ba că nu a venit „profa” sau „profu” la ore, ba că au o oră neînsemnată și de aceea au plecat.
   Atunci când sunt găsiți în baruri, elevii sunt legitimați. Ulterior, oamenii legii informează familia și Inspectoraul Åžcolar, iar unitățile de învățământ sunt cele care iau măsuri împotriva elevilor chiulangii, în funcție și de numărul absențelor acumulate. „În baza protocolului de colaborare încheiat între Ministerul Afacerilor Interne, prin IGPR, și Ministerul Educației, prin care au fost trasate sarcini precise pe linia prevenirii fenomenului violenței în unitățile de învățământ și în zona adiacentă a acestora, polițiștii și cadrele didactice, în zilele de miercuri și joi, au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, pe linia prevenirii absenteismului școlar. Numai în Focșani au fost găsiți 78 de elevi care absentau de la cursuri. Totodată, au fost aplicate și trei sancțiuni unor elevi care consumau băuturi alcoolice. Vom face informare către ISJ, urmând ca lista cu elevii găsiți în baruri să ajungă la unitățile de învățământ. Astfel de acțiuni se vor desfășura periodic”, a transmis subcomisarul Zorel Burlan.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?