Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Simulări ale examenelor naţionale, până la sfârşitul semestrului


   Elevii vor fi introduși în atmosfera examenelor naționale până la finalul semestrul I. Astfel, vor fi organizate simulări ale examenelor naționale, respectiv Bacalaureat și Evaluare Națională. La simularea la Bacalaureat vor participa inclusiv elevii de clasele a XI-a, potrivit solicitării Ministerului Educației. De altfel, directorii liceelor au fost de acord în unanimitatea cu cererea reprezentanților ministerului de resort, în speranța că procentul de promovare la examenul real va crește. 
   În acest sens, pregătirile suplimentare cu elevii au început deja la  materiile de examen, iar profesorii sunt hotărâți să facă tot posibilul pentru a veni în sprijinul lor. Potrivit șefei Inspectoratului Åžcolar, unitățile de învățământ pot organiza câte astfel de simulări doresc. „În acest moment, fiecare liceu și școală generală își stabilește data când vor avea loc simulările, după care vor fi centralizate la nivel de Inspectorat Åžcolar. Directorii unităților de învățământ trebuie să aibă în vedere specificațiile ministerului și fiecare liceu sau școală generală trebuie să facă minim o simulare a examenelor naționale. Desigur, școlile pot organiza cât de multe simulări doresc”, a spus Vasilica Zaharia, inspector școlar general. 
   Astfel, la Åžcoala Gimnazială „Mihail Armencea” din Adjud primele simulări vor fi chiar luna viitoare. „Ne-am propus ca anul acesta să avem prima simulare a examenului de evaluare națională în luna decembrie, iar alte două în semestrul al doilea. Vom folosi tipizate și subiectele vor fi ca la un examen adevărat. Elevii vor avea și baremele afișate”, a spus Reta Strat, directoarea unității de învățământ. 
   Åži elevii din clasele a XI-a și a XII-a de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani ar trebui să se pregătească pentru că simulările vor avea loc până la finele primului semestru. „Se preconizează ca până la finalul semestrului să aibă loc prima simulare. Din acest an vor participa și elevii de clasa a XI-a, nu doar cei din clasa a XII-a. Urmează să fie stabilite datele exacte”, a spus directoarea Cristina Gheorghiță. 
   În unele unități, pentru a fi cât mai realistă simularea, vor fi amplasate camere de supraveghere. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?