Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Subsecretarul de stat Raed Arafat vine în Vrancea


Dispeceratul integrat ISU-SAJ-SMURD va fi inaugurat astăzi, la ora 11.30. La eveniment va participa și subsecretraul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.
Lucrările pentru amenajarea dispeceratului medical integrat, care va funcționa în incinta ISU Vrancea, s-au finalizat mult mai devreme decât era preconizat, astfel că inaugurarea acestuia se va face mai devreme. 
Două astfel de dispecerate au fost inaugurate în urmă cu câteva luni la Baia Mare și la Sibiu, județe care, ca și Vrancea, sunt incluse într-un program pilot de implementare a dispeceratelor integrate medicale.
Prin crearea acestui dispecerat medical integrat, se urmărește reducerea timpului de reacție și al celui de răspuns la solicitările specifice medicinii de urgență, îmbunătățirea conlucrării structurilor din cele două instituții, în domeniul primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență, eliminarea suprapunerii forțelor și evitarea disfuncționalităților în cazul urgențelor medicale, precum și creșterea eficienței utilizării resurselor umane, materiale și financiare alocate de către instituțiile publice.
Dispeceratele integrate medicale din județele incluse în programul pilot, vor fi evaluate timp de câteva luni, urmând, ca în viitorul apropiat, să fie implementate și în alte județe.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?