Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

PDL nu are nici o strategie pentru pensionari


Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr a declarat că pensionarii sunt tratați, din nou, ca un balast de către guvernarea Udrea-Boc. El a arătat că guvernul PDL este incapabil să gestioneze politici publice privitoare la persoanele care formează categoria generică de pensionari. „Ni se servesc zi de zi scenarii apocaliptice în care cheltuielile statului cu persoanele ieșite din câmpul muncii repre-zintă, într-un fel, și explicația situației grele în care se află România. Este adevărat că există mai mulți pensionari decât persoane active așa cum este adevărat că se pot întâlni situații în care ieșirea la pensie s-a făcut într-o manieră mai mult sau mai puțin corectă. În cei 7 ani în care regimul Udrea- Boc a pus stăpânire pe România ar fi fost suficient ca să vedem care este strategia acestuia, alta decât tăierea salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale și a oricărei forme de sprijin față de români”, a afirmat deputatul vrâncean. De altfe, Guvernul condus de PDL nu spune niciun cuvânt că peste două milioane de români lucrează în străinătate și nici nu vor să audă de întoarcerea acasă din cauza taxelor și impozitelor mari.
Angel Tîlvăr a susținut că România a alocat dintotdeauna cei mai puțini bani la bugetul asi-gurărilor sociale din UE, lucru certificat și de Eurostat. Tîlvăr a arătat că plecarea forței de muncă, mai exact a persoanelor cu vârste cuprinse între 26-50 de ani împreună cu familiile acestora, va duce, inevitabil, la îmbătrânirea populației și la creșterea numărului de persoane care beneficiază de asistență socială, în condițiile în care numărul contribuțiilor la bugetul de stat va scădea.
„Potrivit unui sondaj recent Eurobarometru în țări cu nivel de trai net superior celui din România și cu politici publice mult mai bine articulate decât cele produse de propagandiștii PDL sau UNPR, 73% dintre cetățenii europeni anticipează că pensiile lor vor fi reduse, iar 54% consi-deră că la pensionare vor avea un venit insuficient pentru o viață decentă, mă întreb care este starea de spirit a românilor para-zitați de un regim care, cel puțin în opinia mea, nu este nici coe-rent și nici eficient”, a adăugat deputatul vrâncean Angel Tîlvăr.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?