Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO și GALERIE FOTO: Profesoara Gabriela Andreea Pană a fost înmormântată la Sihlea în rochie de mireasă


Gabriela Andreea Pană, profesoara de franceză, care a murit după ce în urmă cu două luni a suferit un grav accident de mașină, a părăsit pentru totdeauna această lume în rochie de mireasă. Ea a fost înmormântată ieri, în localitatea Sihlea, satul său natal. La doar 24 de ani, după două luni de luptă, Gabriela a plecat să se odihnească alături de îngeri. Tânăra profesoară a murit duminică seara la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București, unde a fost internată imediat după producerea accidentului. Acolo ea s-a luptat mult pentru viața sa, fiind operată de mai multe ori.     Gravul accident de circulație, în urma căruia Gabriela a suferit un traumatism deosebit de puternic la cap, s-a produs la finalul lunii ianuarie, pe drumul E 85, după intersecția cu drumul ce duce la Cotești. Atunci, un șofer din Dâmbovița a pătruns pe contrasens și a lovit mașina în care se afla Gabriela, alături de alte colege. Ele făceau naveta de la Focșani la Tâmboiești. Au urmat două luni de lacrimi și rugăciuni pentru Gabriela, atât din partea rudelor, cât și din partea colegilor săi.

     Colectivul profesoral de la Tâmboiești, din care Gabriela făcea parte, împreună cu Sindicatul Liber din Învățământ Vrancea s-au mobilizat exemplar atunci și au venit în sprijinul Gabrielei și al familiei acesteia. Pentru Gabriela oamenii au dat dovadă de o solidaritate impresionantă, donând sânge sau bani, în încercarea de a o salva. Deși inițial, după primele intervenții chirurgicale suferite, Gabriela dădea semne că ar fi mai bine iar familia anunța că respiră singură și a fost deconectată de la aparate, duminică seara, după câteva pusee febrile, Gabriela a pierdut lupta cu viața.
    Alături de Gabriela pe ultimul drum au mers mama, tatăl, iubitul său Marius, tatăl iubitului său, foști colegi de școală, cadre didactice care au lucrat cu aceasta, elevi cărora Gabriela le preda cu multă pasiune și dăruire limba franceză, atât de la școala Sihlea, dar și Tâmboiești. „În urmă cu 2 ani, ne-am întâlnit întâmplător și m-ai invitat la un ceai, am vorbit și am râs cu tine așa cum nu am făcut-o niciodată în cei patru ani de liceu. A fost ultima dată când te-am văzut, zâmbeai, mi-ai făcut ziua mai frumoasă! Nu voi uita niciodată acele minute alături de tine! Gabi, vei rămâne mereu în sufletul meu!”, este mesajul postat de o fostă colegă a Gabrielei în grupul de susținere creat pentru aceasta în urma accidentului. „Dorința ta de a lupta a fost una imensă și ai făcut asta până când Domnul nu a mai îngăduit ca tu să suferi pentru că Dumnezeu, cum spune în Biblie, are copilași, are copilași iubiți și copilași preaiubiți. Tu ai fost unul din preaiubiții Domnului și te-a luat la El. Îmi pare nespus de rău că stăteam lângă tine, mă rugam și eram un neputincios, doar plângeam. Drept dovadă că suntem doar niște oameni, creația Lui Dumnezeu, neputincioși. Domnul să întărească familia îndurerată care este din nou încercată!”, a scris un alt prieten.

    Gabriela Andreea Pană, așa cum au spus chiar cei trei preoți în incheierea slujbei de înmormântare, a fost o fată de o smerenie și o bunătate, așa cum rar îți este dat să întâlnești. Deosebit de sârguincioasă, ea a fost prima în toate. Pe timpul școlii s-a remarcat drept cea mai bună elevă a școlii Sihlea, după terminarea școlii generale a urmat un liceu de top din oraș, unde, de asemenea, s-a remarcat ca o elevă foarte bună. După terminarea licelului, Gabriela a urmat una dintre cele mai bune facultăți din țară, la Iași, apropiindu-se cu pași repezi de îndeplinirea unui vis, acela de a fi profesoară. Tânăra și-a văzut visul împlinit și îl trăia așa cum știa ea mai bine, cu supunere și devotament. Dar Gabriela mai avea de trăit un vis, visul de a fi soția lui Marius, alături de care trăia de câțiva ani o frumoasă poveste de iubire. N-a mai apucat însă, poate tot pentru că și de data aceasta și-a dorit să fie prima. Prima care pleacă la ceruri.
    Gabriela Andreea Pană a fost înmormântată într-o zi în care vântul a părut că încearcă să spulbere durerea de pe chipurile și din sufletele celor care au plâns-o.
    Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!
Dumnezeu să o odihnească în pace!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?