Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Pachetul cu mâncare al copiilor


Åžcoala este pe cale să înceapă, iar părinții doresc să se asigure că celor mici nu le va lipsi nimic din cele necesare. De acum, alimentația zilnică sănătoasă va fi o provocare și o responsabilitate în plus pentru adulți, fiecare cunoscând din propria experiență tendința copiilor de a neglija masa în timpul programului. După câteva săptămâni, copiii se plictisesc până și de alimentele preferate, iar pachetul ajunge uneori direct la gunoi. Cât de frustrant! Este limpede că o parte din vină le revine adulților, care trebuie să se adapteze continuu printr-o chestiune elementară de marketing: învățând să-și „vândă” produsele făcându-le mai atractive.
 
Cum poate fi stimulată la școală poftă de mâncare a copilului? 
Dacă la mijloc nu este vorba de o tulburare metabolică, ci numai de plictiseală și delăsare, lucrurile sunt relativ simple. Faceți în așa fel încât copilul să fie atras de ce-i puneți în ghiozdan. Cum? Fiți în primul rând creativi în prepararea alimentelor și oferiți-i pe cât se poate de mult o alimentație variată. Copilul nu trebuie forțat să mănânce, așa cum se mai întâmplă în unele cazuri.
Pentru fiecare zi din săptămână puteți stabili un aliment ușor de preparat căruia să îi vină rândul la fiecare 7 zile. Este o sugestie simplă, care l-ar ajuta pe copil pentru o vreme să scape de monotonie. De asemenea, comunicați cu el despre ce i-ar plăcea să mănânce sau dacă i-ar plăcea un aliment la care v-ați gândit dvs. La fel de important: evitați să-i oferiți la masa de dimineață, care trebuie să fie cea mai consistentă, aceleași alimente pe care le-ați pus în pachetul pentru prânz. 

Fructele și legumele
Produsele naturale merită mai mult decât altele atenția dumneavoastră. Iată câtva fructe și legume care pot fi tăiate și servite la amiază fără riscul de a se deteriora: morcovul, castravetele, roșiile cherry, ardeiul dulce roșu, mazărea dulce, merele, afinele, strugurii etc.
 
Humusul 
Intrat de curând și pe piața alimentară românească, humusul este un produs mediteranean din năut care inspiră încredere nutriționiștilor. Poate să sosească în completarea legumelor de mai sus, alături de pâine integrală sau biscuiți. Dacă timpul și priceperea vă permit, puteți prepara chiar dumneavoastră un bol de humus, după una dintre rețetele care circulă pe internet. 
 
Brânza
În cantități rezonabile, brânză poate fi o gustare satisfăcătoare. Aceea din piață este într-adevăr sănătoasă, însă faptul că nu poate fi ținută la rece până la amiază, ne determină să o recomandăm pe cea din comerț, cum ar fi brânza topită.
 
Sandwich-ul
Sandwich-urile pot căpăta o sumedenie de gusturi realizate cu: humus, avocado, unt de arahide și de migdale, fructe moi, carne de ton, carne de pui, legume, brânză, etc. Nu este cea mai bună ideie să apelați la mezeluri deoarce nitriții și nitrații au fost legați de o serie de probleme de sănătate. Limitați consumul conservei de ton la o dată pe lună, în cazul copiilor, din cauza conținutul ridicat de mercur.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?