Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Un ţăran a cerut prin poştă subvenţia la animale


Un crescător de animale din Vârteșcoiu a trimis prin poștă documentele pentru obținerea subvenției la bovine acordată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Procedura neobișnuită i-a luat prin surprindere pe funcționarii instituției care vor trebui să îi răspundă tot prin poștă cetățeanului din Vîrteșcoiu. Conducerea APIA a arătat că aceste cereri pentru subvenția la bovine nu pot fi trimise prin poștă deoarece sunt documente personalizate și care trebuie completate personal de crescătorul de animale.
„Persoana a trimis prin poștă plicul cu copiile după documentele pentru subvenția la bovine. Sunt copii după pașapoartele animalelor, după buletin. Acum va trebui să îi răspundem persoanei respectiv pentru că aceste cereri nu se pot face prin poștă. Subvențiile se dau pe baza unei cereri făcute în persoană de fermier”, a afirmat Petrache Riciu, șef de serviciu la APIA Vrancea.
Pentru a-i ajuta pe fermieri să depună mai rapid cereri pentru subvenția la bovine, APIA Vrancea a cerut sprijinul asociațiilor crescătorilor de animale din județ. Astfel, fermierii se pot adresa acestor asociații, 9 la nivelul județului, pentru întocmirea documentației necesare obținerii banilor.
Această soluție vine în sprijinul fermierilor, care economisesc măcar banii pe care i-ar cheltui pe naveta până la Focșani. Cele mai mari asociații din județ sunt Asociația Crescătorilor de Taurine și Asociația pentru Controlul Oficial al Producției.
Tot în această perioadă se pot depune cereri pentru producătorii de lapte de vacă din zona defavorizată. Sunt considerate zone montane defavorizate localitățile Andreiașu de Jos, Bîrsești, Chiojdeni, Jitia, Mera, Năruja, Negrilești, Nereju, Nistorești, Paltin, Păulești, Poiana Cristei, Reghiu, Soveja, Spulber, Tulnici, Valea Sării, Vintileasca, Vizantea-Livezi, Vrâncioaia. Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte poate fi de cel mult 250 euro și se calculează, după finalizarea verificărilor la fermieri, prin raportarea plafonului de 22.447.205 euro aferent acestei forme de sprijin la numărul de animale eligibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?