Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Mafia lemnului din Câmpuri, cercetată în libertate


Cei doi oameni de afaceri din Câmpuri, care au fost reținuți miercuri seara, la Buzău, pe bază de ordonanță, sunt liberi. Florin Mateiu, dar și unul dintre frații Dogaru nu au mai ajuns, ieri, în fața instanței de judecată, așa cum se preconizase, împotriva lor luându-se doar măsura interzicerii de a părăsi localitatea, fiind apoi liberi să plece la casele lor. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Buzău, cele două persoane din Vrancea, reținute inițial la Buzău, sunt suspectate de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale, tăiere fără drept, furt de arbori și folosirea unui dispozitiv fals de marcare.

Cei doi oameni de afaceri din Câmpuri, respectiv Florin Mateiu și unul dintre frații Dogaru, reținuți miercuri, la Buzău, pe bază de ordonanță au fost puși în libertate ieri. Aceștia nu au mai ajuns în fața instanței, împotriva lor luându-se doar măsura interzicerii de a părăsi localitatea. La Buzău a ajuns, tot miercuri, și Vasile Iordache, care a fost lăsat în libertate din motive medicale. În aceste condiții, Florin Mateiu își va putea îndeplini mâine îndatoririle de naș, acesta urmând să cunune un cuplu din Câmpuri.
Reamintim că miercuri dimineață, anchetatorii din Vrancea, Buzău și Brașov au efectuat numai în Vrancea, 12 percheziții. Oamenii legii au verificat casele și societățile mai multor oameni care au afaceri în domeniul exploatării și comercializării materialului lemnos, despre care aveau indicii că desfășoară activități ilicite.
Polițiștii spuneau miercuri, că gruparea ar fi desfășurat, în cursul anului 2011, activități ilegale de exploatare, debitare și comercializare a materialelor lemnoase pe raza județului Buzău și nu numai. În timpul perchezițiilor efectua-te, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente cu regim special pentru material lemnos, aparținând unor societăți de pe raza mai multor județe, necompletate; documente de evidență contabilă și extracontabilă ale unor societăți cu activitate în domeniu; un dispozitiv silvic de marcat care s-a stabilit că este fals, precum și alte documente oficiale, respectiv diplome de Bacalaureat, certificat de calificare profesională și carte de identitate a vehicu-lului în alb sau susceptibile a fi falsificate, dar a fost confiscată și suma de 11.000 lei. 

Printre cercetați nu se numără și angajați ai instituțiilor publice

Până în acest moment, anchetatorii nu confirmă zvonurile conform cărora printre persoanele cer-cetate s-ar număra și angajați ai Direcției Silvice sau IPJ. Inspectorul șef al IPJ Vrancea, comi-sarul șef Ionel Popescu, ne-a precizat că în acest moment, în dosar nu se fac cercetări cu privire la vreun angajat din nicio instuție publică. „La momentul acesta, nu este cercetat niciun angajat al Direcției Silvice sau al altei instituții. Nu este exclus ca pe parcursul anchetei situația să se schimbe și să se efectueze cercetări față de vreun angajat al vreunei instituții publice. Dacă se va constata că vor apărea contribuții din partea oricărei alte persoane, atunci veți afla”, ne-a declarat comisarul șef Popescu.
Presa din Buzău scria că printre persoanele cercetate în acest dosar s-ar număra și doi polițiști vrânceni. Informația nu a fost confirmată de nimeni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?