Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Acuzat că și-a violat și bătut mama, un vrâncean a reclamat presiuni exercitate la poliție „pentru a recunoaşte ceva ce nu a făcut”

Un vrâncean de 51 de ani din Bolotești, arestat și trimis în judecată pentru viol, violență în familie și amenințare, fapte comise asupra propriei mame, susține că este complet nevinovat și că ar fi fost forțat să recunoască acuzațiile. Pledoaria aceasta a avut loc în instanță, când inculpatul a contestat încheierea prin care fusese constatată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriu, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și prin care fusese dispusă începerea judecăţii cauzei. În procedura de cameră preliminară, vrânceanul nu a formulat cereri şi excepţii, însă ulterior a vrut să își susțină propria variantă. „În opinia sa, în acest rechizitoriu s-au strecurat mai multe mărturii pe care le consideră nefondate, care nu sunt conform realităţii, şi poate argumenta aceasta şi poate da argumente. De exemplu se precizează faptul că a intrat prin efracţie în camera mamei. Însă nu a intrat deloc în camera mamei. (…) arată că în Postul de poliţie a fost anchetat şi că, într-adevăr au fost presiuni asupra sa pentru a recunoaşte fapta, pentru a recunoaşte ceva ce nu a făcut, presiuni care îl determinau să facă ceea ce nu a făcut. La interpelarea instanței, precizează că presiunile au fost de natură psihologică, inclusiv că a fost scos pe balcon la etajul 2 şi, sub aspectul că i s-a dat voie să fumeze o ţigară, a fost intimidat, a fost presat să recunoască ceea ce nu a făcut”, au fost explicațiile vrânceanului, trimise instanței. 

Cu toate acestea, s-a considerat că memoriul inculpatului viza fondul cauzei și că „instanța a fost corect sesizată, acuzația formulată este clară, iar probele au fost legal administrate în condiții de contradictorialitate și a dreptului de apărare”, astfel că s-a respins contestația ca nefondată. Vrânceanul este în arest din decembrie 2021, iar la acel moment se reținuse că nu recunoscuse nimic din cele ce îi erau puse în sarcină, legate de incidente care avuseseră loc la un interval de câteva zile, în decembrie. Potrivit acuzațiilor, fapta de viol avusese loc pe 4 decembrie anul trecut, în jurul orei 21.00, când inculpatul intrase în camera mamei sale în vârstă de 73 ani, prin folosirea forței a înfrânt opoziția acesteia și ar fi întreținut cu aceasta un raport sexual normal. Pe lângă rușinea celor întâmplate, femeia a suferit și leziuni care au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale, iar câteva zile mai târziu, pe 7 decembrie, în jurul orei 19.00, inculpatul a lovit-o pe mama sa cu pumnul și piciorul, trântind-o la sol, și a amenințat-o cu moartea folosind un cuțit.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?