Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Rechizite pentru elevii sărmani


Elevii vrânceni cu posibilități materiale modeste vor beneficia și anul acesta de rechizite școlare gratuite. Potrivit unui ordin recent, dat de ministrul Educației, programul guvernamental prin care elevii săraci beneficiază de câte un pachet cu rechizite școlare rămâne în vigoare și pentru anul școlar 2011 – 2012.
În cadrul acestui program, judetului Vrancea i-a fost repartizată suma de 454.120 lei, cu tot cu TVA. Cei din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea au precizat că de aceste fonduri vor beneficia nu mai puțin de 17.460 de elevi. Valoarea maximă a fiecărui pachet se ridică la 25 lei per elev pentru învățământul primar și 30 lei per elev pentru învățământul gimnazial. Chiar dacă sumele nu acoperă nici pe departe necesarul de rechizite de care au nevoie elevii pe durata unui an școlar, este un ajutor binevenit pentru părinții sărmani, pentru care fiecare leu contează enorm. Deocamdată nu se cunoaște numărul elevilor din fiecare clasă din ciclul primar și gimnazial care se vor bucura de aceste rechizite.
Principala condiție pentru ca elevii să primească pachetele cu rechizite guvernamentale este ca venitul mediu net pe membru de familie din luna iulie 2011 să nu depășească maximum 50% din salariul minim brut pe țară. Familiile aflate în această situație sunt așteptate să își depună dosarele la se-cretariatele unităților de învățământ unde învață copiii, în intervalul 1-19 septembrie. Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, rechizitele gratuite ar trebui să ajungă la beneficiari până pe 10 octombrie. În pachete sunt câteva materiale comune ciclului primar și celui gimnazial, dar sunt și rechizite diferențiate, în funcție de clasă. Cert este că toți elevii vor primi diverse tipuri de caiete, câte o radieră, o ascuțitoare, un creion, un pix, la care se adaugă acuarele, riglă, un penar, creioane colorate, un stilou, bețișoare, dar și un ghiozdan, doar în cazul elevilor de clasa I. De asemenea, elevii de clasele II – IV vor primi și câte un șablon cu harta României, iar elevii de clasele V – VII vor primi câte o trusă de geometrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?