Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648
Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648

Elevi şi profesori lituanieni, greci, turci şi polonezi vin la Liceul de Artă


Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani își deschide porțile de astăzi, în cadrul proiectului Multilateral Comenius „MEET” ( Medieval Era Evolves Today). Astfel, echipe formate din câte 12 profesori și 13 elevi din Lituania, Grecia, Turcia și Polonia vor participa la activitățile organizate de cadrele didactice de la unitatea de învățământ focșăneană. Elevii vor fi atent îndrumați de coordonatoarea proiectului, Ioana Constantinescu, profesor de engleză la Liceul de Artă din Focșani. 
În cadrul proiectului vor fi derulate activități de promovare a valorilor medievale naționale, dar și de promovare a Liceului de Artă și a traditiilor locale vrâncene. Competițiile, prezentările power point, cursurile de formare, spectacolele artistice, expozițiile, excursiile tematice și atelierele de lucru, toate vor fi organizate de luni și până vineri la Liceul de Artă.
Parteneri în acest proiect sunt Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” din Focșani, instituție care va organiza un curs de formare internațional, intitulat „Mediator școlar”, Grădinița nr.4 Focșani și Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Focșani, ce vor asigura spațiul adecvat pentru câteva din acțiunile proiectului. De asemenea, Promenada Mall este sponsor al Liceului de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani. 
Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Local al Municipiului Focșani și-au manifestat interesul pentru bunul demers al proiectului Comenius „MEET”,  asigurând organizarea unei excursii tematice de promovare a valorilor medievale naționale, la Sighișoara. „Proiectul Multilateral Comenius 2013-2015 M.E.E.T Medieval Era Evolves Today își dorește să promoveze printre elevii școlilor partenere identitatea europeană în perioada medievală, cu unitatea și diversitatea acesteia, încurâjand schimbul de informații despre impactul culturii medievale în actualitate”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanții Liceului de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?