Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Ponta: Băsescu este lipsit de discernământ


Premierul Victor Ponta consideră că președintele Traian Băsescu este lipsit de discernământ și afirmă că gestul acestuia de a nu aproba memorandumul cu FMI este o dovadă foarte clară de iresponsabilitate, șeful statului dorind să se răzbune împotriva Guvernului și a românilor care nu l-au votat. El a precizat, la Antena 3, că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a început discuții de informare cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional și ai Comisiei Europene (CE), dar că Guvernul încearcă la acest moment să nu inflameze lucrurile. 
Președintele Traian Băsescu a anunțat, luni seară, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI. Premierul Victor Ponta a declarat că, în aceste condiții, România nu mai are practic acord cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană. Discutarea în board-ul FMI a scrisorii de intenție și a memorandumului de politici economice încheiate cu autoritățile române, programată pentru luna decembrie, va fi amânată întrucât documentele trebuie să conțină și semnătura președintelui țării. 
Acordul este în vigoare, însă board-ul FMI nu va mai discuta pe 18 decembrie, așa cum era programat, scrisoarea de intenție și memorandumul cu România, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea. El a afirmat că o astfel de situație poate avea ca efect creșterea costurilor de împrumut ale statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?