Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Valoarea nutritivă a pepenelui galben


Provenit din îndepărtatul ținut al Africii de Sud, pepenele este cultivat și consumat astăzi în aproape toate statele care beneficiază de climat tropical sau temperat. Există cinci varietăți din care două, pepenele roșu și pepenele galben, se regăsesc în timpul sezonului estival pe mesele românilor. Pepenele galben se aseamănă cu cel verde însă diferă prin dimensiune, culoare și parfum, cel dintâi având o dulceață mai pronunțată. Iată care este va-loarea nutritivă a 100 grame de pepene galben:
Calciu – 7 mg
Carbohidrați – 7,55 grame
Grăsimi – 0,15 g
Fluorură – 1,5 mcg
Fier – 0,24 mg
Magneziu – 10 mg
Fosfor – 11 mg
Potasiu – 112 mg
Proteine – 0,61 g
Sodiu – 1 mg
Zaharuri – 6,20 grame
Fibre – 0,4 g
Acid folic – 3 mcg
Vitamina A – 569 UI
Vitamina C – 8.1 mg
Apă – 91.45 grame
Energie – 30 kcal
Pepenele galben contribuie la sănătatea ochilor. Chiar dacă o felie conține numai 56 calorii, această este în măsură să asi-gure circa 25% din nivelul total de vitamina A necesar simțului vederii. În ciuda gustului său dulce pepenele galben are unele componente, precum potasiul calciul, vitamina A, vitamina B, vitamina C, care îl fac un luptător împotrivă diabetului și un ajutor în menținerea echilibrului metabolic. Studiile au arătat de asemenea că pepenele galben conține unii dintre cei mai importanți antioxidanți implicați în neutralizarea radicalilor liberi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?