Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Memorialul „Florin Jelea“, un turneu reuşit câştigat de Energia Vulturu


Primăria Cîmpineanca, alături de Jan Oltianu și Gheorghe Jelea, au organizat duminică ediția a patra a Memorialului „Florin Jelea” la fotbal, competiție care   s-a desfășurat pe stadionul din Cîmpineanca și care a reunit la start echipele Energia Vulturu, AS Cîmpineanca, Old Boys Cîmpineanca și o formație alcătuită din prietenii lui Florin Jelea. Înaintea competiției, organizatorii au depus coroane de flori la mormântul lui Florin Jelea, în cimitirul de la Cîmpineanca. Sub privirile multor spectatori care au vrut să vadă un spectacol fotbalistic, partidele s-au disputat sub forma unui triunghiular, fiecare repriză durând 45 de minute. La festivitatea de înmânare a cupelor și diplomelor a participat și Gheorghe Jelea (tatăl fostului fotbalist), dar și membri ai comunității locale și oameni de sport din județ. În prima partidă, AS Cîmpineanca s-a impus cu 2-1 în fața unei echipe alcătuite din foști jucători din Cîmpineanca. Câștigătoarea ediției trecute a Memorialului, Energia Vulturu a confirmat așteptările și a trecut cu 3-0 de Prietenii lui Florin Jelea, iar în finala turneului, Energia (formație antrenată de Orlando Donciu) a avut mai mult noroc la loteria loviturilor de departajare în fața echipei AS Cîmpineanca. După 1-1 la finalul celor 45 de minute, vulturenii au marcat toate cele cinci lovituri de departajare, în timp ce Cîmpineanca a ratat un penalty.

Alex Avramescu a primit tricoul lui Florin Jelea

Cel mai tehnic jucător al ediției din acest an a Memorialului a fost ales de organizatori Alexandru Avramescu, de la formația Energia Vulturu. Jucătorul a primit din partea lui Gheor-ghe Jelea un tricou al echipei Dinamo București, tricou cu numărul 7 pe care l-a purtat regretatul fotbalist Florin Jelea.

Prietenii lui Florin Jelea au jucat doar 45 de minute

Una din echipele care a onorat prezența la competiția de la Cîmpineanca a fost formată din prietenii lui Florin Jelea. Chiar dacă au evoluat timp de 45 de minute și au pierdut cu 3-0 în fața tinerilor de la Energia Vulturu, „prietenii” au demonstrat că în ciuda vârstei nu ai uitat tainele fotbalului. Echipa a fost formată din Ion Paraschiv (portar), Vasile Burgă, Marcel Dragomir, Sandu Ciu-botaru, Dănuț Dumitriu, Sandu Avram, Alex Mălinaș, Iulian Iacob, Liviu Macovei, Elvis Ilaș, Petrică Ioan și Jani Oltianu (jucători de câmp).

Un talent plecat dintre noi prea devreme

Viața lui Florin Pavel Jelea a fost dedicată fotbalului. S-a născut pe 27 iulie 1971 și a început acti-vitatea fotbalistică în 1979 la grupele de copii ale clubului Unirea Focșani sub îndrumarea antrenorului Nicolae Petrea. Peste șase ani a fost selecționat în Naționala de juniori II a României și a participat la turneul final al Campionatului European, întrecere la care a participat și renumitul jucător Zinedine Zidane. La vârsta de 15 ani a debutat în fosta Divizie B la Unirea Focșani, iar în anul 1988 a fost „înregimentat” de antrenorul Mircea Lucescu în lotul echipei Dinamo București și a debutat la numai 17 ani în partida cu Flacăra Moreni, avându-i alături pe mult mai consacrații Cămătaru, Andone, Rednic, Lupu, Stelea, Klein și Lupescu. La 18 ani a fost convocat în Lotul Olimpic, iar peste doi ani de zile a revenit la Unirea Focșani. A încetat din viață pe 8 mai 1991, în urma unui accident produs în apropierea municipiului Buzău.

Rezultatele ediției 2011 a Memorialului:
AS Cîmpineanca – Old Boys Cîmpineanca 2-1,
Energia Vulturu – Prietenii lui Florin Jelea 3-0,
AS Cîmpineanca- Energia Vulturu 1-1(4-5), după executarea loviturilor de departajare.
Clasament: 1. Energia Vulturu, 2. AS Cîmpineanca, 3. Old Boys Cîmpineanca
4. Prietenii lui Florin Jelea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?