Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

A fost anul premierelor în sportul vrâncean!


2017 a fost anul unor premiere în sportul vrâncean. Cea mai importantă este legată de viziunea managerilor unor structuri ori ai unor discipline sportive individuale: menținerea în județ a celor mai buni performeri și după încheierea junioratului! În acest fel, este dat un sens consistent investițiior făcute în ani începând cu selecția și formarea și continuând cu impunerea în plan național a sportivilor cu mari perspective de progres. În directă relație cu această premieră se află cea de-a doua: Vrancea a avut în 2017 performanțe de foarte bun nivel la tineret și seniori obținute pentru cluburi din județ de sportivi formați și crescuți aici. Am făcut această necesară precizare pentru că excepționalele rezultate ale lui, spre exemplu, Alin Moldoveanu, la tir ori Adrian Croitoru, la judo au fost înregistrate după ce viitorii mari campioni plecaseră de la Focșani!
Premierele, ca performanțe, au venit de la atletism, arte marțiale și judo.
La atletism, Claudia Prisecaru, sportiva format la CS Unirea de antrenorul Corneliu Panait, a continuat la Focșani după terminarea junioratului și, în preluată în pregătire de profesorul Cristian Orza de la Lotul Național, a câștigat primele medalii de campioană a României la tineret în probele de 3000 și 3000 metri obstacole. Urmate de câștigarea unei serii și a locului al patrulea la 3000 metri obstacole la Campionatul European de Tineret! După transferul la CSM Focșani 2007, dar pregătită de același antrenor, Cristian Orza, au urmat medaliile de argint la tineret la Campionatul Național de cros tinere, la individual și la Campionatul Balcanic de cros, cu echipa de tineret a României. Cea mai mare performanță a Claudiei a fost includerea în lotul olimpic de senioare, ca și în echipa de cros senioare a României cu care a concurat și a obținut medalia de argint la Campionatul European.

La arte marțiale, eleva senseiului Daniel Fusaru, Andreea Arginteanu a rămas să concureze pentru CSM Focșani 2007 și după plecarea la facultate. Iar de la campionatele European și Mondial s-a întors cu medalii la tineret care ar fi fost în palmaresul unui club din alt oraș dacă nu ar fi rămas la clubul unde s-a format și a crescut ca sportivă de mare valoare.
Judoul a adus în prim plan un mare campion – Laris Borș – aflat înainte de terminarea junioratului, dar cu un angajament prin legitimare cu CSM Focșani 2007-LPS Focșani și un altul, mult mai profund, de ordin sufletesc, cu antrenorul Stănică Grosu care nu-l vede la Laris decât ca sportiv al Focșaniului și în anii ce vin! Laris Borș  a câștigat șase titluri de campion al României în 2017, toate, la categorii de vârstă superioare – tineret și seniori! Component al lotului național de seniori , a fost medaliat cu argint la o etapă de Cupă Europeană și a participat la Campionatul European și Campionatul Mondial.
Prezența mai multor sportivi vrânceni la competițiile europene și mondiale de vârf constituie – ca dimensiune – o a treia premieră ce vorbește despre un proces care produce rezultate. Cui se datorează este o discuție de făcut! Important, însă este ca să continue și, bine gestionat, să înscrie Vrancea cu performanțe sportive de înalt nivel, obținute pentru cluburi din județ de sportivi formați și crescuți aici.
         

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?