Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Un an cu eşecuri pentru absolvenţii vrânceni


Rezultatele slabe obținute de elevi la examenul de Bacalaureat de anul acesta, dar și la examenul de Evaluare Națională trebuie corectate cu măsuri ferme și strategii. Acestea trebuie concepute și adoptate numaidecât, spun reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea.

Discuți pe marginea rezultatelor obținute la Bacalaureat și Evaluarea Națională au avut loc ieri, în ședința Colegiului Prefectural. O analiză succintă făcută de inspectorul școlar gene-ral, Stan Rogoz, arată că cei mai mulți absolvenți de clasa a VIII-a au obținut rezultate între 5 și 8. Chiar dacă nu sunt foarte pregătiți, aproape toți absolvenții de clasa a VIII-a și-au manifestat interesul de a-și continua studiile liceale. Examenul de Evaluare Națio-nală de anul acesta nu s-a făcut remarcat doar prin rezultatele slabe obținute de candidați, ci și prin armata de profesori care au fost implicați în coordonarea și desfășurarea sa. „Å¢in să expun faptul că au fost implicate aproximativ două mii de cadre didactice la examenul de Evaluare Națională de anul acesta, aproape jumătate dintre ei. Evaluarea s-a făcut în patru centre. Au fost depuse 24 de contestații, ceea înseamnă foarte puțin. La Limba română și matematică, distribuția respectă regula oricărui examen. Ne-ar fi plăcut ca notele să fie mai mari. Pe tranșe de medii, observăm că cele mai multe medii sunt între 5 și 8. Din păcate, sunt suficiente rezultatele și mai mici de 5. Măcar știm unde ne situăm și de unde plecăm. Putem să ne formulăm strategii menite să ne îmbunătățească situația. În orice caz, la gimnaziu rezultatele sunt ca la nivelul țării și se păstrează tradiția, nu sunt cu mult diferite de cele de anul trecut”, a declarat Stan Rogoz.

Bacalaureații, cumințiți cu jandarmii

Chiar dacă rezultatele de la examenul de Bacalaureat de anul acesta au fost neașteptat de slabe, șefii învățământului vrâncean au mulțumirea că examenul   s-a desfășurat fără incidente. Sistemele de supraveghere și slaba pregătire a candidaților au făcut ca rezultatele finale să ridice serioase semne de întrebare. Procentul de reușită de la exa-menul de Bacalaureat de anul acesta a fost de 39,90%. ,,Rezultatele finale nu sunt cele la care ne așteptam. Nu s-au înregistrat situații deosebite, au fost respectate metodologiile și fiecare și-a făcut treaba așa cum a trebuit. Vom vedea ce va fi în anii următori, deocamdată știm unde ne aflăm”, a concluzionat Stan Rogoz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?