FOTO: PATRULA ȘCOLARĂ, înființată la Școala Gimnazială ,,Ion Basgan’’ din Focșani

0
1592

PROIECT EDUCAȚIONAL ,,PATRULA ȘCOLARĂ’’

Patrula şcolară de circulaţie reprezintă o formă de educaţie rutieră prin care elevii pot transpune în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice, însuşite în timpul activităţilor educative cu tematică rutieră.

Astfel, pentru a crește gradul de siguranță în zona adiacentă unităților de învățământ de pe raza municipiului Focșani, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea în colaborare cu Poliția Locală Focșani și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea desfășoară activități cu elevii la trecerile de pietoni din zona Școlii Gimnaziale ,,Ion Basgan’’ din municipiul Focșani.

Ieri, 29 septembrie a.c., a avut loc loc lansarea proiectului educațional ,,Patrula școlară’’, prin informarea elevilor și cadrelor didactice implicate în proiect și prin activități practice în zona unității de învățământ.

Scopul acestui proiect educațional este de a realiza un cadru instituţional care să asigure siguranţa deplasării elevilor pe drumurile publice din perimetrul unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea implicării acestora în accidente de circulaţie.

Patrula şcolară de circulaţie acţionează numai în dreptul trecerii pentru pietoni semnalizate corespunzător prin marcaje şi indicatoare.

Patrulele şcolare de circulaţie acţionează numai de pe trotuar, la marginea acestuia şi numai în locurile destinate traversării pietonilor, semnalizate prin marcaje sau indicatoare şi numai sub supravegherea cadrului didactic îndrumător şi a poliţistului rutier desemnat.

Patrulele şcolare de circulaţie vor acţiona în anul școlar 2022-2023 în perioada octombrie – iunie, cu excepția condiţiilor meteo nefavorabile.

Sperăm ca participanții la trafic să respecte regulile de circulație și să acorde importanță deosebită ,,micilor polițiști’’ care vor acționa în zona unității de învățământ.

text și foto: IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here