Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Focșănean înșelat de un vasluian care a postat online un anunț privind vânzarea unei mașini

Reținut pentru înșelăciune cu auto

Joi, 29 septembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Focșani au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Vaslui, la locuința unor persoane bănuite de săvârșirea unei fapte de înșelăciune. Două mandate de aducere au fost puse în executare.

Ieri, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de înșelăciune.

Astfel, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare în localitatea Puiești, județul Vaslui, în care au fost vizate locuințe ale unor persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune.

Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul lunii august un bărbat a postat un anunț pe o platformă online de vânzări, cu privire la vânzarea unui autoturism prin care ar fi indus în eroare un bărbat, de 55 de ani, din municipiul Focșani, pe care l-ar fi determinat să trimită prin transfer bancar suma de 500 lei, reprezentând avansul pentru efectuarea tranzacției de vânzare – cumpărare a autoturismului.

Totodată, după confirmarea primirii sumei de bani, bărbatul care a postat anunțul nu ar fi materializat promisiunea făcută și nu a mai răspuns la telefon.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite telefoane mobile și cardul bancar utilizat la săvârșirea infracțiunii.

Polițiștii au identificat bărbatul de 32 de ani, din județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii.

Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi, 30 septembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii vă recomandă să nu faceți plăți în avans unor terți, care nu pot proba în niciun fel că desfășoară o activitate comercială legală. În domeniul auto second, pe cât posibil încercați să faceți achizițiile văzând mașinile și dovezile că cei care le vând au acest drept legal!

Comunicat de presă IPJ Vrancea din 30 septembrie 2022

Foto cu rol informativ, sursa foto: pexels.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?