Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Fiica pedelistului Boşcan s-a dat mai înaltă decât este în realitate


Scandal la admiterea la Academia de Poliție din București. Alexandra Boșcan, fiica viceprimarului PD-L al comunei Cotești, Marius Nelu Boșcan, a fost respinsă la vizita medicală, după ce s-a constatat că este mai scundă cu câțiva centimetri decât figura pe documentele medicale prezentate comisiei. În aceeași situație se regăsesc mai mulți tineri din țară. Medicii care au trecut cu vederea faptul că unii candidați nu corespund baremelor și au dat avize favorabile, vor fi luați la întrebări de membrii Corpului de Control al ministrului Administrației și Internelor. Medicul șef al Centrului Medical Vrancea, Marcel Papuc, ne-a spus că unele afecțiuni pot fi ascunse de candidați, dar măsurătoarea greșită ar putea fi de condamnat.

Scandal la admiterea la Academia de Poliție din București. Alexandra  Boșcan, fiica viceprimarului pedelist de la Cotești, Marius Nelu Boșcan, s-a întors acasă fără să suțină examenul de admitere la Academia de Poliție din București, după ce membrii comisiei de examinare au constatat că s-a dat mai înaltă decât este în realitate. În documente figura cu 1,65 metri înălțime, adică exact cât trebuie pentru a fi declarată aptă. Numai că la măsurătorile efectuate de membrii comisiei de examinare, înălțimea sa a avariat între 1,63 și 1,64 metri, dar niciodată 1,65.
Pedelistul Boșcan spune că și-a măsurat fata înainte de a o înscrie la examen și i-a dat exact cât trebuie: 1,65. „A fost măsurată la Focșani și avea 1,65 metri, iar la București la prima măsurătoare avea 1,63, iar la a doua 1,64 metri. A fost respinsă. Nu știu care este explicația, probabil aveau ordin să mai reducă dintre fete, pentru că erau prea multe. Eu am măsurat-o într-o farmacie și avea 1,65 metri. Nu am intervenit cu nimic la Focșani. Fata este dezamăgită. A plâns, pentru că s-a pregătit pentru examen la istorie, engleză, sport și română. La proba medicală nu se admit contestații”, ne-a spus Marius Nelu Boșcan.
Fiica lui Boșcan a absolvit, anul acestea, cursurile Colegiului Național „Cuza”, cu media 8,58.

Medici controlați de MAI

Pentru că măsurătorile nu s-au potrivit, membrii Corpului de Control al ministrului Administrației și Internelor vor fi trimiși în județele problemă, inclusiv Vrancea, pentru a verifica dacă nu cumva avizele în vederea înscrierii la Academia de Poliție București s-au dat pe ochi frumoși.
În replică la amenințările reprezentanților MAI, șeful Centrului Medical al Județului Vrancea, medicul Marcel Papuc, spune că nu se teme de un eventual control. El spune că după ce le dă candidaților fișele, îi sfătuiește să nu ascundă eventualele „imperfecțiuni”, dar aceștia merg la alți medici pentru a fi evaluați. Astfel, fișa trece de la un medic la altul și s-ar mai putea strecura „greșeli”. „Am aflat de la ispectorul șef despre această chestiune, am încercat să aflu mai multe lucruri, dar nimic nu este clar încă. Probabil că după ce se va finaliza evaluarea medicală a candidaților, o să aflăm mai multe și o să se întocmească o listă. Nu avem date certe, ce ni se reproșează, și la cine sau la ce se referă aceste acuzații. Din punctul meu de vedere, pot să vină oricând în control de la minister. Am mai avut astfel de probleme în anii trecuți, când la examenul pentru agenți au fost două persoane depistate cu afecțiuni oftalmologice, dar atunci ne-au trimis nominal cine și ce”, ne-a spus medicul Marcel Papuc. Acesta a adăugat că dacă apare o eroare în privința înălțimii, cu centimetri în plus față de realitate, acest lucru ar fi de condamnat. Doctorul Papuc ne-a spus că cei care îi măsoară pe candidați sunt medicul consultant, dar și alte cadre medicale.  
În privința problemelor oftalmologice însă, nu au cum să fie depistați cei care doresc să ascundă aceste afecțini. Sunt persoane care poartă ochelari cu dioptrii mici și care la această vizită, lasă ochelarii acasă. Cu puțin noroc, pot ascunde bine o  miopie sau un astigmatism, însă sunt prinși la contravizita medicală de la academie.
Anul acesta, au solicitat control medical în vederea înscrierii la Academia de Poliție câteva sute de candidați. Mulți au fost respinși la prima triere.

Patru pe un loc

Anul acesta, pentru posturile scoase la concurs la Academia de Poliție s-a dispus organizarea concursului sub supraveghrea camerelor de luat vederi. Pe cele 551 de locuri scoase la concurs s-au înscris 2.653 de candidați, dintre care 1.873 băieți și 780 fete. Dintre locurile disponibile, 203 sunt pentru specializarea „Ordine Publică”, alte 50 pentru „Drept”.60 de locuri sunt pentru viitorii polițiști de frontieră, 103 la „Jandarmi” și 50 la „Penitenciare”.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?