Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Reţete pentru îngrijirea naturală a corpului


Este foarte important să avem grijă de noi, de sănătatea organismului nostru, de îngrijirea pielii și a părului. Există pe piață o sumedenie de tratamente, însă trebuie să fim atenți la ceea ce cumpărăm. Ca să fim mai siguri de autenticitatea acestora, le putem prepara chiar și acasă.
 
Îngrijirea pielii cu Avocado
Avem nevoie de 1 avocado copt, 1 linguriță iaurt, o jumătate lingură miere.  Tăiați avocado în două, scoateți sâmburele, iar fructul așezați-l în blender sau în robotul de bucătărie până ce pulpa lui devine pastă. Adăugați apoi într-un alt recipient o linguriță din această cremă, iaurtul și mierea. Compoziția poate fi întinsă apoi pe față exact că o mască. Lăsați-o să acționeze 10 minute după care clătiți pielea cu apă călduță. Pielea uscată și aspră devine, datorită proprietăților ingredientelor, fină și mătăsoasă.

Peeling pentru corp
Avem nevoie de 3 linguri sare de masă și 3 linguri ulei de măsline.  Amestecați sarea cu uleiul și masați bine fiecare parte a corpului prin mișcări circulare. Lăsați soluția să acționeze aproximativ 10 minute după care clătiți bine cu apă. Sarea redă elasticitatea pielii prin hidratare.
 
Tratament cu miere pentru păr
Avem nevoie de 1 lingură miere, 2 linguri ulei de măsline, 1 ou. 
Amestecați mierea cu uleiul. Adăugați apoi și oul și amestecați bine. „Balsamul” se aplică pe părul umed și se masează ușor. Acesta trebuie lăsat 30 minute pentru a-și face cât mai bine efectul. La final, părul se clătește bine și se spală cu șamponul obișnuit. Acest tratament întărește firul de păr, dar în același timp îl face fin și mătăsos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?