Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Stadionul municipal şi-a pierdut strălucirea de altădată


Stadionul municipal din Adjud a intrat într-un proces de degradare continuă de câțiva ani, în special din cauza lipsei banilor necesari reabilitării. Ce-i drept, vestiarele de la stadionul muni-cipal au fost, totuși, moder-nizate în 2009. Atunci s-au reabilitat cabina arbitrilor și grupurile sanitare, unde s-a tras și apă caldă, investițiile fiind suportate de Primăria Adjud. În rest, pe stadion mai sunt niște porți pentru meciurile de fotbal, un panou sportiv și… cam atît. Așa-zisa tribună, mai mereu goală, s-a degradat pe zi ce trece, iar băncile de lemn, care erau montate pe construcția de beton, nu mai există. O parte din stadion a fost cedată pentru construirea unui market, asta deoarece autoritatea locală a vrut să dezvolte orașul și să creeze locuri de muncă. Cu toate că aspectul exterior al stadionului nu arată tocmai bine, iar în ambele  tribune, grătarele de lemn de pe trepte lipsesc în bună masură, ori sunt putrezite, gazonul arată totuși bine. Primăria Adjud are un proiect de modernizare a stadionului și de înființare a unor terenuri artificiale, dar demararea acestuia este stopată de lipsa fondurilor. „Avem conceput un proiect de reabilitare a stadionului, în care primăria ar trebui să contribuie cu o parte din bani, și anumiți iubitori de sport, care s-au oferit să ne ajute, cu cealaltă parte. Toate acestea nu pot fi rea-lizate momentan din cauza lipsei banilor deoarece primăria trebuie să asigure întâi bugetul de funcționare și apoi cel pentru dezvoltare. Am dori să sprijinim mai mult echipa de fotbal, cu un loc mai adecvat pentru antrenament și cu bani pentru a intra în liga a treia dar din păcate nu putem în momentul de față”, a spus Constantin Armencea, primarul municipiului Adjud.
Echipa FCM Adjud, campioană de fotbal în 2010
Echipa de fotbal FCM Adjud a fost, anul trecut, noua campioană a ligii a patra de fotbal din Vrancea, formație pregătită de Pompiliu Borza și sprijinită financiar de Primăria Adjud. Tradiția fotbalistică în orașul de pe malul Trotușului este una foarte lungă și presărată cu numeroase succese. Cele mai importante sunt partidele disputate de adjudeni în șaisprezecimile, în compania formațiilor  și . În urmă cu 14 ani, stadionul „Vrancart”, cum se numea pe atunci, a fost luat cu asalt de mii de iubitori ai fotbalului.
Venea la Adjud cea mai titrată echipă din România, campioana Steaua București. În trecut, Vrancart Adjud a fost abonată, ea s-a clasat pe locuri meritorii, fiind chiar la un pas de a promova în „B”.
De atunci, fotbalul adjudean se zbate pe scena fotbalului județean, echipa nefiind niciodată aproape de o promovare în Liga a treia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?