Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Remedii naturale necunoscute împotriva obezităţii: orzul şi lucerna


Din multitudinea de plante care se găsesc la noi în țară, o pondere destul de mare o au plantele medicinale. Aproape orice buruiană folosită în contextul potrivit, poate avea efecte benefice asupra organismului, ducând la redobândirea sănătății fizice și psihice. Societatea contemporană înclină însă spre inovațiile medicinei moderne, întorcând spatele celor mai ieftine și eficiente tratamente. Despre orz și lucernă am auzit vorbindu-se de nenumărate ori, mai puțin în fitoterapie și în contextul luptei cu kilogramele în plus.
Orzul verde, recoltat până la faza de burduf din culturi ecologice, constituie cea mai bogată sursă de substanțe biologic active indispensabile în tratamentul modern al obezității. În acest sens, după ce este curățat de impurități se spală cu apă din abundență, se toacă și se trece prin storcător pentru extragerea sucului. Ceea ce rămâne se acoperă cu apă într-un vas și se lasă până a doua zi când pașii de extragere a sucului se repetă. Se administrează de 2 ori pe zi, dimineața și seara cu o oră înainte de masă, în cantitate de 50 ml diluat cu o cantitate de apă cel puțin egală. Cura durează între 3 și 6 luni, în funcție de răspunsul organismului la tratament, iar efectul este complex și de durată.
Lucerna este prea puțin cunoscută în fitoterapie deși medicina complementară mo-dernă aproape că nu concepe un protocol terapeutic fără cea mai bogată sursă de clorofilă din natură. Modurile de preparare și de administrare sunt similare cu acelea prezentate pentru orzul verde, cu care, de altfel, s-ar și recomanda să se administreze. Înainte de a urma cura pe bază de orz și lucernă, cereți consimțământul medicului care va cunoaște în detaliu situația cli-nică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?