Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Mâncarea sănătoasă ne menţine în formă


Vă simțiți slăbiți după ce țineți o dietă? Sau ați ajuns să aveți mai multe kilograme decât înainte de a o fi început? Atunci probabil că programul dur a distrus echilibrul meta-bolismului. Efectele adverse pot fi următoarele: deficiențe ale substanțelor nutritive din organism, efectul Jo-Jo sau diverse afecțiuni și boli. Dacă dieta este mult prea severă și nu este respectată conform necesităților organismului nostru, ne putem confrunta cu grave probleme de sănătate!
Iată câteva trucuri și reguli de bază care ne pot fi de mare ajutor:
 
1. Echilibrul
În timpul unei diete, corpul nostru tinde ca prin reducerea și arderea grăsimii să producă mai mulți acizi decât este necesar. Astfel, trebuie să consumăm cât mai multe legume, de orice fel, deoarece acestea reprezintă baza meselor zilnice.
 
2. Hidratarea
În general, este recomandat să ne hidratăm și să consumăm cel puțin doi litri de apă pe zi, cu atât mai mult trebuie să se aplice acest lucru pe durata dietei. Astfel, scăpăm de to-xine și ne mai înfrânăm senzația de foame.
 
3. Masajul
Masajul este absolut necesar dacă dăm jos multe kilograme, deoarece pielea își pierde din fermitate și devine moale și lăsată. În special zonele cu probleme, respectiv burta și șoldurile, au nevoie de masaj.
 
4. Mișcarea
Nu înseamnă că în timpul dietei sau după ce o terminăm trebuie să facem sport dus la extrem, ci important este să ieșim 30 minute la o plimbare ușoară, să folosim scările în loc de lift sau să coborâm mai repede cu o stație din autobuzul care ne duce la serviciu și să facem acea bucată de drum pe jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?