Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Armă găsită în grădina unui localnic din Moviliţa


Un bărbat din localitatea Diocheți, comuna Movilița, a găsit, aseară, un pistol în  grădină. Cel puțin asta susține fiul celui care a găsit arma. Viorel Rusu ne-a precizat că arma s-a prins în coasă. Omul a luat arma, a spălat-o, ba chiar a și lustruit-o. „Astăzi (ieri-n.r) tatăl meu cosea la lucernă, în spatele casei. La un moment dat, coasa s-a prins într-un fier. Când ne-am uitat să vedem ce este, ne-am dat seama că este un pistol. Cred că este mai vechi, că nu avea serie sau număr. Ori nu avea, ori nu se vedea. Nu știu. Eu l-am spălat și l-am frecat cu o perie, dar nu am văzut absolut nimic”, ne-a spus Viorel Rusu.
Åžeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, comisarul Vasile Ochean, a confirmat informația și a precizat că este vorba de un pistol ruginit, care nu funcționează, și care ar fi putut ajunge în pământ pe vremea celor două războaie mondiale. „Am fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un localnic din comuna Movilița, în timp ce cosea, a găsit un pistol. Ne-am deplasat la fața locului și am constatat că aspectele sesizate se confirmă. Este vorba despre un pistol foarte vechi și care era foarte ruginit, încât nu au putut fi stabilite caracteristicile acestuia. Acesta ar putea proveni din cele două războaie. Arma a fost ridicată de colegii de la Panciu și va fi introdusă la camera de corpuri delicte «Arme și Muniții” și cel mai probabil va fi trimisă la topire. Nu sunt suspiciuni cu privire la acest pistol, mai ales că era foarte ruginit”, a spus comisarul Vasile Ochean.
Oamenii trebuie să știe că atunci când găsesc arme, proiectile sau orice alte asemenea obiecte, trebuie să anunțe imediat poliția. În cazul armelor și proiectilelor, acestea nu trebuie mișcate din locul în care au fost găsite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?