Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Sărbătoare la Penitenciarul Focşani


Sărbătorirea Zilei Personalului din Administrația Națională a Penitenciarelor în data de 29 iunie, odată cu prăznuirea patronilor spirituali Sfinții Apostoli Petru și Pavel, constituie un bun prilej pentru dezvoltarea unui model de promovare la nivel comunitar a tradițiilor organizaționale ale Penitenciarului Focșani. Astfel, perioada premergătoare acestei sărbători creștine a fost dedicată activităților culturale, artistice și recreative atât pentru funcționarii publici cu statut special, cât și pentru persoanele private de libertate. Cu această ocazie, Penitenciarul Focșani a organizat, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, un concurs de biliard, tenis de masă și minifotbal pentru persoanele private de libertate aflate în custodie, intitulat „Cupa Justiției”, dar și o serie de ma-nifestări sportive destinate personalului unității, constând în concursuri de șah, tenis de câmp și minifotbal.
La sediul unității, cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea și Buzău a fost organizată o întâlnire între persoane private de libertate, părinți și copiii acestora aflați sub protecție socială. Manifestările se vor încheia astăzi, de Ziua Sfinților Petru și Pavel, când în capela Penitenciarului Focșani, preotul unității va oficia slujba religioasă specifică acestei sărbători.
Activitățile programate în această perioadă vizează construirea unei imagini publice obiective a mediului din Penitenciar, prin promovarea valorilor, atitudinilor și a culturii organizaționale.
Protocoalele semnate între Patriarhia Română și Ministerul Justiției, privind desfășurarea asistenței religioase în sistemul penitenciar românesc, primul din anul 1993, iar al doilea din anul 1997, prevăd că „Sfinții Apostoli Petru și Pavel vor fi considerați ocrotitori ai sistemului penitenciar din România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?