Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Elevi de nota 10 pe linie


Profesorii de la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” din Focșani se pot mândri cu faptul că au instruit unii dintre cei mai buni absolvenți de clasa a VIII-a. 11 elevi au terminat clasa a VIII-a cu media generală a anilor de gimnaziu 10, la Evaluarea Națională însă, notele nu au mai fost maxime pentru nouă dintre ei. Doi dintre elevii acestei unități de învățământ au reușit să obțină note de 10 și la Evaluarea Națională.

Alexandru Plăcintă și George Alexandru Mușat nu doar că au avut tezele perfecte, dar și în anii de gimna-ziu au reușit să fie cei mai buni, notele de 10 fiind la ordinea zilei. Cu toate acestea, elevii de nota 10 susțin că nu au făcut foarte multe sacrificii pentru a fi cei mai buni. Tot ce au făcut a fost să își ia în serios rolul și să fie perse-verenți în ceea ce fac. „Memoria trebuie să o și antrenezi. Nu mi-am propus niciodată să stau foarte mult să învăț. Am învățat atâta timp cât a fost nevoie. Ne-am organizat timpul în așa fel încât să avem timp pentru toate. Vreau să ajung la Colegiul «Unirea» la profilul matematică-informatică. Totuși, nota 10 nu mă gândeam să obțin. Mă gândeam că mai greșesc o virgulă, ceva la română. Părinții sunt uimiți și bucuroși. Nu învățăm pentru părinți, iar prin muncă ne asigurăm viitorul. Cam greu cu disciplina preferată, odată ce am învățat la toate. În viitor vreau să devin arhitect. Cadou pentru rezultatele bune am primit un laptop”, a declarat George Alexandru Mușat. Dintre toate disciplinele la care a fost cel mai bun, Alexandru Plăcintă recunoaște că s-a îndrăgostit de matematică, însă la fel de mult îl fascinează și fizica. „Nu a fost greu să obțin nota zece pe linie în anii de gimnaziu pentru că dacă înveți, totul este posibil. Nu am renunțat la copilărie pentru aceste note de 10. Dacă renunțam la copilărie, nu mai speram la media 10. În acești ani, am îmbinat utilul cu plăcutul. Mai mult prindeam de la clasă, acasă doar mai repetam, dar am foarte mare ambiție. Disciplinele mele preferate sunt matematica și fizica. Vreau să ajung la Colegiul «Unirea» la profilul mate-matică – informatică. Am primit cadou de la părinți pentru reușita mea un laptop”, a spus și Alexandru Plăcintă. Chiar dacă elevii vorbesc cu multă modestie despre performanțele lor, părinții recunosc că sunt ui-miți de ceea ce odraslele lor au reușit. Înzestrați cu o doză suplimentară de inteligență și cu multă ambiție, elevii de nota 10 s-au transformat din copii obișnuiți în adevărate exemple pentru colegii lor.

Profesorii uimiți de elevii lor

Faptul că elevii au avut doar 10 pe linie este o performanță, dar faptul că au reușit să rea-lizeze lucrări perfecte la Eva-luarea Națională chiar repre-zintă o surpriză pentru profesorii care le-au fost alături vreme de 4 ani. Cadrele didactice susțin că elevii au muncit mult și au făcut sacrificii uriașe pentru vârsta lor. George Alexandru Mușat și Alexandru Plăcintă au fost colegi de bancă și buni prieteni, iar pasiunea lor pentru cunoaștere și educație a fost comună. „Copiii au fost bine pregătiți, serioși și logici în ceea ce au făcut. Au făcut cinste școlii prin faptul că au obținut nota 10 la ambele materii și prin faptul că vor fi în topul elevilor vrânceni, având și media 10 în cei patru ani gimnaziali. Mă așteptam să obțină rezultate foarte, foarte bune, dar sincer, nu mă așteptam să obțină 10 pe linie. Elevii sunt mai buni pe partea reală și mai puțin la limba română. Au muncit extraordinar de mult. Ambii elevi au fost în aceeași clasă, în aceeași bancă și le sunt dirigintă din clasa a V-a. Ambii sunt copii foarte serioși. Familia a avut un mare impact, le-a cana-lizat eforturile și i-a sprijinit, le-a spus că altă alternativă în viață nu au decât munca și Dumnezeu a fost extrem de darnic cu ei. Am mai avut elevi care au terminat cu nota 10, iar acum, una din eleve este șefă de promoție la Colegiul Cuza”, a declarat Dobrița Tănase, profesor de Limba Română.
Åži Claudia Tătaru, elevă a Åžcolii „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, a demonstrat că este un copil de nota 10. Eleva a avut atât la Limba Română, cât și la matematică teze perfecte. Mai mult, evoluția ei în cei patru ani de gimnaziu a demonstrat că eleva este de nota 10. „Sinceră să fiu, nu mă așteptam să obțin un rezultat așa bun la limba română, dar când am văzut subiectele, am reușit să impresionez. La matematică eram mai pregătită și mi s-a părut ușor. Am muncit, dar și profesorii au avut o implicare deosebită. Sunt bucuroși părinții, chiar de nu luam notele maxime, ei știau că am depus toate eforturile pentru acest examen”, a declarat Claudia Tătaru.

Părinți mândri de copiii lor

Mihai Neagoe, tatăl lui Bogdan Neagoe, absolvent al Åžcolii nr.3 din Focșani, se arată emoționat și încântat de performanța copilului său. Pentru că a fost un copil de 10 pe linie, Mihai Neagoe a decis ca în această vacanță să îi ofere fiului său tot răsfățul pe care îl merită. „Sunt bucuros și mândru de fiul nostru, iar rezultatele acestea maxime sunt munca lui din cei opt ani de școală. Este un copil deosebit, pe care și l-ar dori la clasă orice cadru didactic. Ca răsplată pentru rezultatele deosebite a primit o excursie la Lepșa, iar la sfârșitul lunii vom pleca în Maramureș”, a declarat Mihai Neagoe, tatăl lui Bogdan.
Pasionat de chimie și biologie, Bogdan Neagoe visează să devină medic, evident tot de nota 10, așa cum s-a obișnuit. „Îmi place să învăț să mă pregătesc foarte bine la orice materie. Nu mă strădu-iesc prea mult pentru că sunt atent la ore și înțeleg foarte bine, acasă doar fixam materia. Materiile preferate sunt chimia și biologia și vreau să devin medic iar pentru asta am să învăț din ce în ce mai mult. Sunt foarte bucuros pentru rezultatele mele dar și părinții sunt foarte mândri de mine”, a declarat Bogdan Neagoe.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?