Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

VIDEO: Naţional Goleşti a reuşit eventul: cupa şi campionatul


 

Ultima partidă oficială a sezonului 2010-2011 din fotbalul județean vrâncean s-a disputat sâmbătă pe Stadionul Milcovul din Focșani, finala Cupei României, partidă în care s-au întâlnit două din cele mai bune formații din liga a patra, Național Golești și Energia Vulturu. La capătul unui meci spectaculos, cu multe faze de poartă și echilibrat în cea mai mare parte a timpului, campioana ligii a patra, Național Golești, s-a impus cu 4-3 (2-1), golul victoriei fiind marcat cu opt minute înainte de final. Campioana a început meciul în forță și golgeterul campiona-tului județean, Dani Crețu, a deschis scorul cu o lovitură de cap după o centrare trimisă de Măriuței (4). Bodoc (6 și 10) și Măriuței (13) au ratat majorarea scorului, în timp ce la cealaltă poartă, Badiu (26) și Burcăcel (31) l-au pus la grea încercare pe portarul Aldea. Contrar jocului, Național și-a dublat avantajul, prin reușita aceluiași Crețu, care a punctat cu un șut plasat (39). La pauză s-a intrat cu 2-1, Energia reușind să reducă din diferență prin Burcăcel, acesta executându-l pe Aldea cu un lob perfect (45). Actul secund a fost mult mai animat. Burcăcel a trimis în bară (47), iar Chetreanu a fost omul potri-vit la locul potrivit și a pus latul din careu pentru 3-1 (51). Goleștenii au mai înscris un gol, prin Robert Radu, dar reușita a fost anulată pentru fault în atac (53). Energia Vulturu a apăsat pe accelerație, iar Toader (55) și Popa (57) au irosit două ocazii mari de gol. Același Ionuț Popa s-a revanșat în minutul 60, când a împins mingea în poarta goleștenilor, după ce în prima fază Badiu a trimis mingea în bară. Cel mai frumos gol al partidei a fost reușit de Vali Toader, care a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj cu un șut de senzație de la 25 de metri (76), dar cel mai bun jucător de pe teren a fost Ma-rius Bodoc (Național Golești) care a fost omul decisiv și a adus victoria formației sale cu un șut plasat (82). La finalul jocului, jucătorii ambelor echipe au primit diplome și medalii din partea Asociației Județene de Fotbal Vrancea, reprezentată prin Dan Dumitru, Jani Oltianu și Cristian Rusu. Național Golești va evolua în primul tur al fazei naționale a Cupei României la fotbal, cel mai probabil împotriva echipei de liga a treia, CSM 2007 Focșani.

Național Golești – Energia Vulturu    4-3 (2-1)
Au marcat: Crețu (4 și 39), Chetreanu (51) și Bodoc (82) respectiv Burcăcel (45), I. Popa (60) și Toader (76).
Stadion: Milcovul Sud (Focșani), spectatori: 700.
Au arbitrat: Gică Mihai, Dănuț Dumitriu și Luci Stănilă. Observator AJF Vrancea: Cristian Rusu.
Național Golești: Aldea – Chetreanu, Vlase, Radu, Măriuței – Alecsandrescu, Chivu, Petrică Ioan, Curteanu (63 Sergiu Sava) – Crețu (89 Maican), Bodoc. Antrenori: Viorel Paizan și Radu Chiriac.
Energia Vulturu: Trifan – Apostol (46 Popa), Nechifor, Pănescu, Argeșanu – Mălinaș, Vrabie (79 Sângerean), Huzuneanu (65 Barbu), Toader – Burcăcel, Badiu (85 Claudiu Sava).  Antrenori: Claudiu Manta și Iulian Iacob.

Săptămână decisivă pentru goleșteni
După ce a reușit promovarea în eșalonul al treilea al fotbalului românesc, echipa de fotbal Național Golești a început să-și facă planuri pentru a participa în sezonul 2011-2012. Conducerea clubului s-a interesat deja despre totalul cheltuielilor pe care echipa le va avea într-un sezon competițional, iar consilierii locali din Golești vor decide în ședința programată în această săptămână dacă vor întinde sau nu o mână echipei care a reușit în acest sezon două rezultate de excepție: să devină campioană județeană și să reușească să promoveze în liga a treia. „Încă nu ne-am decis dacă ne vom înscrie sau nu în campionatul ligii a treia. Totul depinde de ce se va hotărî în ședința de Consiliu Local. Dacă vom găsi resurse financiare și vom avea alături un sprijin din partea oamenilor de afaceri din Golești, vom participa în liga a treia. Ar fi păcat să nu jucăm, deoarece avem o bază sportivă de excepție, care, cu mici îmbunătățiri, ar putea fi omologată de Federație pentru a disputa meciurile de pe teren propriu la Golești. Totul depinde de partea financiară”, ne-a declarat primarul comunei Golești, Alexandru Zar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?