Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Evaluare Naţională: mulţi nemulţumiţi, puţine contestaţii


Câteva sute de absolvenți de clasa a VIII-a au contestat rezultatele obținute la examenul de Evaluare Națională. Numărul contestatarilor este destul de mic, având în vedere că la afișarea notelor, foarte mulți s-au declarat nemulțumiți. Astfel, la disciplina matematică au fost depuse doar 133 de contestații. Ceva mai nemulțumiți au fost absolvenții de notele obținute la Limba și Lite-ratura Română, unde au fost contabilizate 149 de contestații. Candidații speră că în urma reevaluării lucrărilor vor obține punctaje mai mari, care le vor permite să fie admiși la liceul dorit. Rezultatele finale în urma soluționării contestațiilor vor fi făcute publice astăzi.
Miercuri, 20 iunie, va începe procedura de completare a fișelor de înscriere la liceu de către absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, ei fiind asistați de diri-ginți. Pe data de 12 iulie se va face repartizarea computerizată la licee. Pe 13 iulie se vor afișa listele cu cei repartizați, dar și locurile din licee rămase neocupate. Pe 15 iulie, elevii trebuie să își depună dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați, pentru că doar așa opțiunea lor va fi validată.
Potrivit primelor date comunicate de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, înainte de rezolvarea contestațiilor, din cei 3.653 candidați înscriși, 3.522 s-au prezentat în vederea susținerii celor două probe din cadrul Evaluării Naționale, restul de 131 fiind declarați absenți. Dintre aceștia, 644 elevi au obținut note sub 5.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?