Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Focşănenii au închiriat 400 de locuri de parcare


Aproape jumătate dintre parcările amenajate în Focșani au fost deja închiriate cetățenilor care au depus cereri în acest sens la Primărie. Astfel, 400 din cele 1.000 de locuri de parcare amenajate au fost împărțite focșănenilor care au dovedit că locuiesc în zonă și au mașină pe numele lor. Deocamdată, sunt doar câteva zone în Focșani unde s-au putut închiria locurile, printre care Cartierul Sud la ANL-uri și în Centru, la Åžcoala „Åžtefan cel Mare”. „Sperăm ca în perioada care urmează să trasăm mai multe locuri de parcare de reședință. Închirierea unui loc îl costă pe solicitant 20 de lei pe lună, dacă nu se organizează lictație”, ne-a spus Viorel Bârhală, responsabilul parcărilor din Focșani. Licitația se va organiza numai atunci când două persoane fac cerere pentru același loc de parcare, însă deocamdată nu au fost înregistrate cazuri.
Cu toate că unii au nemulțumiri, între orele 16.30 și 8.00, mașinile găsite parcate pe locul altuia pot fi ridicate de către angajații de la ridicări auto. „Dacă cel care are încheiat un contract de închiriere găsește o altă mașină parcată în locul său în intervalul 16.30 și 8.00 sau în zilele de sâmbătă și duminică, poate suna la poliție și noi suntem obligați să ridicăm mașina. Este normal ca dacă cineva plătește acel loc de parcare, să-și poată lăsa mașina”, ne-a mai spus Bârhală.
Până în prezent, mai multe persoane s-au trezit fără mașină pentru că și-au parcat-o pe locul altuia. Este și cazul medicului Luminița Băluță, care și-a parcat mașina în zona Åžcolii „Åžtefan ce Mare”, după care a mers la un pacient pentru control. „Ca idee de comportament, cred că nu trebuia să se ajungă la lucruri extreme. Aveam însemnele de cadru medical pe mașină și eram la un bonlav, la un consult. E o chestie de principiu. Nici însemnele la locul de parcare nu erau vizibile și acesta este motivul pentru care am parcat”, ne-a spus nemulțumită de taxa de 300 de lei pe care a fost nevoită să o plătească pentru recuperarea mașinii.
Până în prezent, din Focșani au fost ridicate 106 mașini parcate neregulamentar și s-au încasat 31.800 de lei pentru restituirea lor. Din acești bani, administrația publică locală a promis că va amenaja locuri de parcare și spații verzi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?