Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Strângerea de bani pentru protocol, interzisă


   Strângerea de fonduri pentru protocol la examenul de bacalaureat este interzisă, iar cei care vor accepta astfel de practici vor fi excluși din comisiile de examen pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 5 ani, a anunțat, joi, secretarul de stat Stelian Fedorca. „Nu vom tolera colectarea de fonduri pentru protocol. Sancțiunile asupra celor care vor accepta o asemenea practică merg până la excluderea din comisiile de examinare pe o perioadă de la 1 la 5 ani”, a spus secretarul de stat din Ministerul Educației.
   În privința organizării și desfășurării bacalaureatului, Fedorca a precizat că, în urma discuțiilor purtate cu inspectoratele școlare, metodologia pentru bacalaureat este respectată, sistemele de supraveghere video sunt funcționale, iar comisiile, constituite.
   Probele scrise ale bacalaureatului vor începe în 2 iulie cu testul la limba și literatura română. Pentru 3 iulie este programată proba scrisă de limba și literatura maternă, în 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidații vor susține proba la alegere a profilului și specializării.
În 8 iulie vor fi afișate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 și 12.00, vor fi depuse contestațiile. Pe 13 iulie vor fi afișate rezultatelor finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?