Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Vrâncenii, invitaţi de Bachus la 4 zile de distracţie


Vrâncenii sunt invitați să participe, începând de astăzi, la Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2015”. Timp de patru zile, în perioada 8-13 octombrie, municipiul Focșani devine capitala vinurilor românești. Concursul Județean al Alaiurilor, Concursul Național de Vinuri „Bachus” 2015, Concursul de interpretare a cântecului tradițional „Cântece de Viță Veche”, degustări de vinuri alături de somelieri celebri sunt doar câteva din „ingredientele” Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2015”. Pe scena amplasată în Piața Unirii vor urca artiști celebri din care amintim Andra & Band, Cabron, Pepe, Zdob și Zdub, Bosquito, Maximilian, Andreea Bălan. Åži celebrul cântăreț italian Toto Cutugno va concerta la cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2015″.

    Cea mai mare sărbătoare a podgorenilor, organizată de Consiliul Județean Vrancea, Consiliul Local Focșani și Centrul Cultural Vrancea, va debuta, azi, cu o paradă denumită Caravana lui Bachus. Oameni pe picioroange, butoaie butaforice, fachiri, majorete și artiști tradiționali vor anunța că s-a dat cep butoaielor. Însuși Bachus va veni la manifestare pe un car alegoric. Începerea propriu-zisă a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2015” va avea loc în jurul orei 17.30, organizatorii anunțând că deschiderea oficială va fi o surpriză. După deschiderea oficială și trecerea în revistă a alaiurilor și festivitatea de premiere a celei de-a III-a ediții a „Concursului Alaiurilor”, pe scenă vor urca Hara, Etno, Cabron și Andra&Band.
    Vineri, cea de a doua zi a festivalului, va debuta cu Concursul Național de Vinuri „Bachus” 2015, manifestare care va avea loc la Green Garden Resort Odobești. Între orele 15.00 – 16.00  are loc lecția de degustare de vinuri susținută de somelieri renumiți, eveniment ce va avea loc la Focșani Mall. Seara, vor cânta pentru vrâncenii prezenți în Piața Unirii Geta Postolache, Dorian Popa, Ruby, Pepe și Zdob și Zdub.

    Degustări de vinuri și lecții de gastronomie

    Sâmbătă, cea de a treia zi a festivalului, va debuta la ora 10.00 cu premierea la Concursul Național de Vinuri „Bachus” 2015. Între orele 15.00 – 16.00 va avea loc lecția de degustare de vinuri susținută de somelieri renumiți, iar între orele 16.00 – 17.00 va avea loc concursul gastronomic și lecție de gastronomie cu Horia Vârlan, acțiuni care se vor desfășura tot la Focșani Mall. De la ora 17.30 va avea loc concursul Tinere Talente. Hora, Fidas & Band, AMI, Bosquito, In-Grid vor cânta pentru vrâncenii prezenți în Piața Unirii.

    Concert Toto Cutugno și foc de artificii

    Duminică, în ultima zi a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2015”, va avea loc între orele 14.00 – 16.00  o lecție de degustare de vinuri susținută de somelieri renumiți la Pensiunea Rix. Între orele 18.00 – 20.00 va avea loc Festivalul Național de Folclor „Cântece de viță veche”, eveniment care se va desfășura la Cinematograf Balada. Pe scena din Piața Unirii vor urca Super Trooper, Teodor Balet/Black&White, Maximilian, Andreea Bălan. Cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului se va încheia cu un recital extraordinar susținut de renumitul cantautor italian Toto Cutugno, urmat de un superb foc de artificii.

    Prezentarea alaiurilor, inspirată de tematica lui „Bachus 2014”

    Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea organizează, în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2015”, cea de-a III- a ediție a Concursului Județean al Alaiurilor. Concursul își propune  ca în acest an să îmbogățească latura artistică a festivalului printr-un concurs al celor mai frumoase alaiuri ale tinerilor. Prezentarea alaiurilor va trebui să fie inspirată în mod obligatoriu de tematica Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2014”. Cel mai bun alai, cel care va obține premiul I, va primi și suma de 1700 de lei. Alaiul de pe locul II va primi un premiu de 1600 de lei, iar cel de pe locul III va primi un premiu de 1500 de lei. Premiul Special va fi în valoare de 1400 de lei, iar Mențiunea va avea o valoare de 1300 de lei. Premii pentru promovarea și punerea în valoare  a tradițiilor, în valoare de 1000 lei, vor primi toate alaiurile participante și nepremiate în concurs.

   Concursul Național de Vinuri a ajuns la cea de-a VI-a ediție

    Åži la ediția din anul acesta va avea loc Concursul Național de Vinuri „Bachus” 2015. Aflat la cea de-a șasea ediție consecutivă, concursul va fi organizat de Consiliul Județean Vrancea și Asociația Degustătorilor Autorizați din România. Manifestarea va avea loc la Green Garden Resort Odobești. Anul trecut, producătorii de vinuri participanți au obținut trei mari medalii de aur, 68 medalii de aur, dar și 75 medalii de argint. În competiție au fost înscrise aproape cinci sute de probe, de la 88 de firme din toată țara.

   Degustări de vinuri alături de somelieri celebri

    Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2015” reprezintă un prilej pentru pasionații de vin să se întâlnească cu somelieri celebri, care îi vor învăța cum se degustă un vin și cum poate fi el asociat cu diverse mâncăruri. Astfel, de vineri și până duminică, toți cei care sunt interesați de modalitatea de degustare a vinurilor pot participa, gratuit, la lecțiile de degustare organizate de Consiliul Județean Vrancea în colaborare cu Organizația Somelierilor din România. La „Bachus 2015” somelierii vor să realizeze un record personal – o lecție de degustare în aer liber pentru minim 50 de persoane. Lecțiile de degustare sunt destinate doar persoanelor care au împlinit 18 ani.

   „Cântece de Viță Veche”, rampă de lansare pentru tinerii talentați

    Cea de-a VI-a ediție a concursului de interpretare a cântecului tradițional „Cântece de Viță Veche” va fi organizat la Focșani, în perioada 10-11 octombrie 2015, cu prilejul Festivalului Internațional al Viei și  Vinului „Bachus 2015”. Scopul evenimentului este acela de descoperire de noi talente, promovarea lor și punerea în valoare a cântecului tradițional din diferite zone ale țării și ale Republicii Moldova, în special a celor cu tradiție vini-viticolă. Concursul se va desfășura sub forma unui spectacol cu public iar aprecierea concurenților va fi făcută de un juriu alcătuit din personalități ale genului. Concurenții vor fi evaluați ținându-se seama de mai multe criterii: calitățile vocale, acuratețea intonației, calitatea interpretării, autenticitatea și valoarea artistică a pieselor prezentate, dicția, ținuta scenică, frumusețea și autenticitatea costumului  popular.

   Drumul Podgoriilor Vrâncene pe bicicletă

    Pentru prima dată în cadrul acestui eveniment va fi organizat concursul Drumul Podgoriilor Vrâncene pe bicicletă. Duminică, 11 octombrie 2015, Consiliul Județean Vrancea îi invită pe pasionații de cicloturism să descopere farmecul viei și vinului din cea mai întinsă podgorie a României. „Acest eveniment își propune să pună în valoare și să promoveze un traseu turistic extrem de atractiv atât din perspectivă oenologică cât și din perspectivă cultural-istorică. Pe Drumul Podgoriilor Vrâncene vom descoperi, împreună, o istorie miraculoasă…o poveste pe care nu te vei mai sătura să o auzi”, susțin organizatorii evenimentului. Startul acestei aventuri de toamnă se va da în jurul orei 10.30 în Piața Unirii din Focșani, iar cei care vor merge în această aventură, așa cum o numesc organizatorii, vor vizita mai multe locuri din  localitățile Cîmpineanca, Odobești, Faraoanele și Cîrligele. Faimosul Beci Domnesc administrat de Vincon SA în care se găsește cea mai valoroasă vinotecă din România, ruinele fostei biserici Cazacli, biserică ridicată de negustorii ucrainieni care făceau negoț la Odobești, conacul lui Duiliu Zamfirescu din Faraoanele, sau degustarea de vinuri de la crama Casa Ochean sunt doar câteva din obiectivele aflate pe traseul Drumul Podgoriilor Vrâncene pe bicicletă, traseu care măsoară aproximativ 44 de kilometri.
    De-a lungul timpului, Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus” a fost un prilej de întâlnire a oamenilor de afaceri români și străini și încheiere a unor parteneriate între aceștia sau între autoritățile românești și străine, de promovare a muncii podgorenilor vrânceni, dar și a unor proiecte europene din care amintim „Drumul podgoriilor vrâncene”.

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?