Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Ministrul pentru Energie: Garantez cu demisia că preţul gazelor şi energiei termice nu va creşte la 1 ianuarie


Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat joi că va demisiona dacă la 1 ianuarie vor avea loc creșteri de prețuri la gazele destinate populației și la energia termică. „Garantez cu demisia că prețul gazelor nu va crește, că prețul energiei termice pentru populație nu va crește. Dacă se va întâmpla altfel decât am spus, sunt dispus să demisionez din funcție. Ce garanție mai mare vreți de la mine?”, a declarat Nicolescu, într-o conferință de presă.
El a adăugat că are acordul Comisiei Europene, încă din august, pentru amânarea calendarului de liberalizare a prețului gazelor pentru populație până în 2021. Nicolescu a afirmat că a obținut acordul fostului comisar european pentru Energie Gunther Ottinger în urma unei discuții care a avut loc la inaugurarea gazoductului Iași -Ungheni (Republica Moldova). „În 4 septembrie i-am transmis lui Ottinger o scrisoare în care i-am transmis că România va face un lucru corect pentru consumatorii casnici de gaze din țara noastră”, a continuat Nicolescu. Prețul gazelor naturale înregistrează un trend de scădere, după ce prețul țițeiului s-a redus și continuă să se reducă, a mai spus Nicolescu.
Departamentul pentru Energie a anunțat miercuri că prețul gazelor naturale produse în România și consumate de populație nu va crește până la 1 iulie 2015, iar Guvernul și ANRE vor elabora un nou grafic de dereglementare a pieței de gaze, pentru perioada 1 iulie 2015-1 iulie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?