Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Acuzaţiile de indecenţă la adresa profesorului Petrescu se înmulţesc


Atitudinea profesorul de educație fizică de la Åžcoala din Budești, comuna Cotești, față de elevele sale, șochează din nou. De această dată, mai multe eleve care învață la un liceu din Focșani, dar și un dascăl, Corneliu Panaite, susțin că profesorul Gheorghe Petrescu ar avea unele apucături nu tocmai potrivite pentru un cadru didactic. „Mai multe foste eleve au recunoscut că au fost  pipăite, la orele de sport, de acest cadru didactic. Vreau să iasă la iveală adevărul și să nu se mai ascundă acest fapt. Copilele mi s-au destăinuit ca unui părinte și mi-au spus sincer ce au ele pe suflet și cât de mult au suferit”, a spus Corneliu Panaite, antrenor de atletism la Clubul Sportiv „Unirea” din Focșani.
Una dintre fete povestește că profesorul Gheorghe Petrescu s-ar fi dat în spectacol la banchetul unei clase a VIII-a acum un an. Profesorul a început să îi facă avansuri cu insistență uneia dintre elevele școlii. Deranjată de atitudinea imorală a dascălului, care i-ar fi putut fi tată, eleva în vârstă acum de 16 ani a povestit că Gheorghe Petrescu i-ar fi propus să îl însoțească la el acasă. Nu ar fi pentru prima dată când profesorul de sport a abordat-o pe această elevă, căreia ar fi încercat să-i intre în grații prin mângâieri și sărutări. „Eram la banchet când profesorul ne-a propus mie și altor colege să mergem la el acasă. Dar nu numai la banchet a avut un astfel de comportament indecent, și în timpul anului școlar ne atingea pe fund. I-am povestit mamei incidentul, însă am decis să nu facem sesizare la școală pentru că la vremea respectivă domnul Petrescu era director și nu voiam să avem probleme”, a mărturisit una dintre elevele abordate de profesor.
O altă tânără povestește că profesorul Gheorghe Petrescu obișnuiește frecvent să își abordeze elevele într-o manieră indecentă. Bărbatul nu s-ar sfii sub nici o formă să le mângâie sau să încerce să le sărute. „Profesorul Petrescu s-a dat la generații întregi de eleve! Mie mi-a pus mâna pe fund și în general, aborda fetele care erau mai dezvoltate”, a spus o altă fostă elevă de-a profesorului Petrescu. Chiar dacă la mijloc sunt siguranța și integritatea fizică și morală a unor copile inocente, până în prezent nimeni nu a luat atitudine.
Mai mult, în urmă cu puțin timp, conducerea Åžcolii din Cotești a decis că profesorul Petrescu nu ar fi făcut propuneri indecente unei eleve, care nu terminase ciclul gimnazial.

Profesorul acuzat spune că totul este înscenare

Chiar dacă mai multe eleve acuză profesorul Gheorghe Petrescu că are un comportament indecent, acesta continuă să-și susțină nevinovăția. Bărbatul spune că totul este o înscenare făcută de un alt coleg de-al său, profesor de sport, cu care ar avea o divergență mai veche. „Totul este fabricat! Celălalt profesor de sport are râcă pe mine și din acest motiv a instigat fetele să vorbească astfel despre mine. De când am fost schimbat din funcția de director am aceste probleme. Orice om normal ar vedea adevărul, că lumea vrea să se răzbune pe mine”, a declarat profesorul Gheorghe Petrescu.
De cealaltă parte, mai mulți părinți din Budești au anunțat că se vor prezenta luni la Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea cu un memoriu. Oamenii sunt disperați și cer sprijinul șefilor învățământului vrâncean, pentru ca astfel de incidente, traumatizante pentru fiicele lor, să nu se mai repete. Mai mult, un memoriu va fi înaintat și la Ministerul Educației.
Până când se va lua o decizie în cazul său, profesorul Gheorghe Petrescu rămâne la catedră. „Cei de la Procuratură trebuie să definească un verdict. Funcție de răspunsul venit din partea anchetatorilor, vor putea adopta măsurile legale ce se impun”, a declarat Stan Rogoz, șeful Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?