Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Şcolarii de la „Duiliu Zamfirescu” vor învăţa în două schimburi


   Elevii Åžcolii „Duiliu Zamfirescu” din Focșani vor învăța de la toamnă în două schimburi, după ce ani la rând în această unitate de învățământ s-a învățat în trei schimburi. Acest lucru se datorează planului de școlarizare, numărul de elevi reducându-se, dar și faptului că că unele clase vor funcționa în laboratoare.
   Directorul unității de învățământ, Petrică Moraru, a declarat că în clasele pregătitoare a fost înscris numărul maxim de elevi. Astfel, două dintre aceste clase vor funcționa la Grădinița nr.7, care este structură a școlii, iar copiii din alte două clase vor învăța în școală. „A fost și cerința părinților și sperăm să rămână decizia și pentru anul școlar următor. S-a rezolvat cu spațiul deoarece merg în lichidare clasele de step by step, mai avem doar una de-a III-a și o alta de-a IV-a. Oricum de extindere avem nevoie, o școală normală învață într-un singur schimb”, a spus Petrică Moraru.
   În prezent, Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” are înscriși 1.160 de copii. O mie din ei vor învăța de la toamnă în sediul central al unității de învățământ, iar ceilalți vor fi grupați în clasele de la Grădinița nr.7.
   Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” este una dintre cele mai mari unități de învățământ din Focșani. Are 24 de clase pentru învățământ primar, 15 clase de învățământ gimnazial și patru la clasa pregătitoare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?